Bilferie

Alle glemmer det

Husket du å gjøre dette etter at du klippet kortet ditt?

DYR KLIPPING: Gå gjennom kontoutskriftet fra banken når du får det nye kortet ditt. Foto: Odd Roar Lange
DYR KLIPPING: Gå gjennom kontoutskriftet fra banken når du får det nye kortet ditt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Fikk du med deg DinSides smarte tips om hvordan du best kvitter deg med ditt gamle bankkort?

Følger du tipset så kan du spare deg for masse trøbbel.

Men selv om du gjør alt rett ved makulering av bankkort og kredittkort så kan det komme ubehagelige overraskelser i posten i etterkant.

KULDEGRADER: Opplever du av og til at ladeluka eller døra på bilen har fryst fast? Da bør du ta en titt på dette trikset. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Her kommer noen gode tips som kan spare deg for både arbeid og penger.

Nytt kort - nytt problem

Når du bestiller nye bankkort eller kredittkort så vil du få nye kort med et unikt kortnummer og kontrollnummer, selv om kortet gjelder den samme gamle kontoen og kortet ditt har samme pinkode som før.

Så snart det gamle kortet blir byttet ut med det nye – og det nye er tatt i bruk, vil det utgåtte korte bli gjort ugyldig i betalingssystemene.

Og det er her problemer fort kan oppstå. For du har lagt bank- eller kredittkortet ditt inn med automatisk trekk fra kontoen din i en rekke betalingstjenester som du bruker. Blant annet parkeringsapper.

Automatisk trøbbel

Mange av disse appene tilbyr automatisk skiltlesing når du kjører inn i parkeringshus. Innkjøringen og utkjøringen leses av et kamera og parkeringstida og prisen regnes ut av en datamaskin – som ikke får trukket beløpet fra det gamle og stengte kortet ditt.

Da sender parkeringsselskapet regning til deg på gamlemåten. Altså i brevs form, med påplusset fakturagebyr.

Med flere parkeringer vil du få en rekke regninger, alle med eget fakturagebyr.

Så i tillegg til arbeidet med å måtte betale regningen manuelt, må du også betale kostbare fakturagebyr. Hundrelappene flyr fort.

Dette skal du gjøre

Når du har fått nye kort bør du gjøre følgende: Ta en kikk på kontoutskrift fra banken og se hvilke trekk som pleier å gjennomføres automatisk fra kortkontoen din. Deretter legger du inn den nye kortinformasjonen på disse nettsidene/appene.

Ved å ta en nøye kikk på kontoutskriften får du også oversikt over eventuelle abonnement som du egentlig ikke har bruk for. Nå kan du sørge for å avslutte disse. Og dermed med kortbyttet ekstra lønnsomt.

PS: Noen parkeringsselskaper lar deg betale etter skiltgjenkjenning innen 48 timer etter avsluttet parkering. Men det krever at du kommer på at parkeringen ikke er trukket fra kortet ditt, og manuelt betaler via nettbank i tide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer