- Alle kabinansatte gråt

Skulle til Lanzarote, men endte opp et helt annet sted.

TENERIFE: Turistene skulle til Lanzarote, men plutselig ble flyet omdirigert til Tenerife.. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/NTB
TENERIFE: Turistene skulle til Lanzarote, men plutselig ble flyet omdirigert til Tenerife.. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det ble en kjedelig start på sydenferien for reisende til Lanzarote på Kanariøyene i Spania. På vei til ferieøya ble plutselig flyet omdirigert til øya Tenerife, som ble starten på en lang reise for turistene.

Overfor den britiske avisa Manchester Evening News forteller en av passasjerene, som ønsker å være anonym, at han boardet flyet med kone og to barn i Manchester 21. oktober. På vei til Lanzarote får passasjerene plutselig beskjed om at flyet er omdirigert til Tenerife.

Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer

- Kapteinen var rasende

Framme på Tenerife kommer den neste nedslående beskjeden: de må flys videre til Alicante, en tre timer lang flytur, der de skal tilbringe natta.

Ifølge familiefaren fikk de ikke forlate flyet på Tenerife og overfor avisa forteller han at han følte seg som en fange.

- Alle kabinansatte gråt. De var i en posisjon uten makt og måtte rydde opp i rotet. Mannskapet fortalte meg at kapteinen «skrek og var rasende», sier han.

Flyturen til Lanzarote ble ikke helt som venta. Foto: Skjermdump/FlightRadar
Flyturen til Lanzarote ble ikke helt som venta. Foto: Skjermdump/FlightRadar Vis mer

Manchester-Tenerife-Alicante-Lanzarote

Først natt til søndag 22. oktober ankommer flyet Alicante, der de reisende etter planen skal skysses til Benidorm og det midlertidige hotellet, men opplevelsen på flyplassen får familiefaren til å steile.

- Vi ventet 40 minutter på bagasjen, 30 minutter for å gå på bussen og da vi omsider ankom Benidorm kvart over 5 på morgenen, måtte vi stå ute i kulda i kø, sier han til Manchester Evening News.

Han reagerer også på hotellet de blir plassert på:

- Hotellet er på Benidorm-stripa som er fylt med fulle folk på en lørdagskveld, mens flyet var fylt med barn!

Først 07.30 var de inne på hotellrommet. Klokka 16 samme dag forlot til hotellet før å rekke 19-30-flyet som tok dem til Lanzarote, som var den opprinnelige destinasjonen.

Beklager hendelsen

Overfor Manchester Evening News forteller en talsperson for Jet2 at årsaken til at flyet fra Manchester til Lanzarote ble omdirigert til Alicante, var værholdene.

- Vi ønsker å beklage overfor alle våre kunder som ble berørt av den uforutsette forsinkelsen, som var utenfor vår kontroll, sier talspersonen for Jet2 til avisa.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer