Alle må måle tempen

Rederi innfører nye regler: Alle passasjerer må måle tempen før de får reise.

ALLE SKAL MÅLES: Color Line innfører obligatorisk måling av kroppstemperatur på alle seilinger fra Norge, både Kiel-båten og Danmarks-rutene. Og alle skal måles, både de som kommer med bil og de som kommer til fots. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ALLE SKAL MÅLES: Color Line innfører obligatorisk måling av kroppstemperatur på alle seilinger fra Norge, både Kiel-båten og Danmarks-rutene. Og alle skal måles, både de som kommer med bil og de som kommer til fots. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

I forbindelse med at Tyskland blir rødt fra natt til lørdag 29. august, endrer Color Line igjen tilbudet på Kiel-båten slik at det ikke er mulig å gå i land i Tyskland.

Samtidig innfører de også nye smittevernrutiner:

Alle passasjerer skal termoskannes før de går om bord - altså få målt kroppstemperaturen.

Dette vil være et vilkår for at passasjerene skal få gå om bord.

- Det vil bli termo-skanning på alle skip etterhvert som vi får tilgang på utstyr. Det gjelder både de som sjekker inn med bil og de som går om bord. Alle blir skannet, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon i Color Line AS til Dinside.

Han bekrefter dermed at dette gjelder både for reisende med Kiel-båten og for reisende med Superspeed mellom Hirtshals, Larvik og Kristiansand.

Og det gjelder altså for alle reisende.

Passasjerene vil få målt kroppstemperaturen med termokamera før de går om bord. Color Line sier at utstyr for dette vil være på plass i løpet av neste uke.

- Hva hvis en får påvist forhøyet temperatur; hva skjer da?

- Da blir det samtale og de skal i utgangspunktet ikke slippe om bord, sier Mathisen.

I tillegg til øvrige smitteverntiltak

Temperaturmålingen kommer i tillegg til øvrige smitteverntiltak på båtene, som blant annet er at passasjerene må bekrefte en egenerklæring. Dette er en del av reisebetingelsene.

- Egenerklæring kommer som en del av reisebestillingen og inngår som en del av reisebetingelsene for å få booket billett, sier Mathisen.

I egenerklæringen må man blant annet bekrefte at man ikke har vært i nærkontakt med personer med symptomer eller påvist coronavirussmitte - eller at man selv har symptomer eller er ilagt karantene eller isolasjon.

- Vi forsterker smitteverntiltakene samtidig som etablerte smitteverntiltak er godt innarbeidet. Trygge og gode rammer er avgjørende for både gjestene og våre ansatte, sier konsernsjef i Color Line, Trond Kleivdal, i en pressemelding.

– Ved å tilby en trygg opplevelsesreise uten å gå i land i Kiel, sikrer vi at driften av Color Magic og Color Fantasy opprettholdes slik vi også gjorde tidligere i sommer før grensene ble åpnet 15. juli, sier konsernsjefen videre.

På spørsmål om de får mange henvendelser på bekymrede reisende, svarer Mathisen at det gjør de ikke:

- Vi får få bekymrede henvendelser. Folk stoler på oss. Color Line har gode rutiner for smittevern, og selskapet er det første i Norge som er blitt verifisert av DNV GL for selskapets systemer knyttet til håndtering av smittevern om bord på skipene og på terminalene. Dette har vært viktig både for våre ansatte og gjestene våre, sier han til Dinside.

SYDEN: Europeiske Reiseforsikring advarer nå om at en reise til røde land av kan koste deg dyrt. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

- Vurderer det

Også Fjord Line vurderer termoskanning, ifølge Trine Lise Woldbæk, direktør for salg og marked i selskapet:

- Termoskanning er et av alternativene Fjord Line vurderer, men det er foreløpig ikke tatt en endelig beslutning, sier Woldbæk til Dinside.

På spørsmål om det kan være aktuelt å kreve en coronatest av passasjerene, sier hun:

- Når det gjelder å kreve Covid 19 test av alle våre gjester, har vi besluttet å avvente dette. Vi forholder oss til myndighetenes til enhver tid gjeldende råd og retningslinjer.

Hun understreker at de samarbeider tett med myndighetene for å på best mulig måte kunne forebygge smitte samt gjøre reisen trygg for gjester og ansatte - og at de også appellerer til at den enkelte tar ansvar.

Også Fjord Line ber alle reisende om en egenerklæring når de booker, som blant annet skal bekrefte at passasjerene har satt seg inn i reglene knyttet til restriksjonene som gjelder for å slippe inn i Norge og Danmark.

- Foreløpig ingen planer

DFDS seiler fortsatt mellom Norge og Danmark, hvor de har lagt om ruten slik at de stopper i Frederikshavn på veien til og fra København. Også deler av Danmark har blitt røde i løpet av den siste tiden:

Per nå er hovedstadsområdet (København) rødt, sammen med Midtjylland og Sjælland. Nordjylland, hvor Frederikshavn ligger, er fremdeles gult. Det er også Syddanmark.

DFDS har imidlertid ingen foreløpige planer om å begynne med temperaturmålinger av sine gjester, men sier at de hele tiden vurderer tiltakene om bord:

- Vi vurderer hele tiden vår innsats, som for øyeblikket blant annet omfatter test av besetningsmedlemmer, masker for besetningen og passasjerer, særlige regler ved butikker om bord, nedsatt passasjertall og annet, sier Gert Jakobsen, visepresident i DFDS gruppen til Dinside.

- For øyeblikket er termoskanning ikke med i planene, men som sagt vurderer vi hele tiden vår beredskap, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer