Alle som passerer grensa skal registreres

Regjeringen innfører digital system for reiseregistrering.

REGISTER: Snart kommer et digitalt register som alle som ankommer landet skal registreres i - også nordmenn. Foto: Vidar Ruud / NTB
REGISTER: Snart kommer et digitalt register som alle som ankommer landet skal registreres i - også nordmenn. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

– Dette blir et nyttig verktøy for flere sektorer i arbeidet med å hindre spredning av Covid-19. Systemet vil ha nytteverdi for helsesektoren i smittevern- og smittesporingsarbeidet, men også for politiet og arbeidstilsynet i deres rolle med å ettergå brudd på karantenebestemmelser, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland på regjeringens nettsider.

Nå innfører regjeringen nemlig at digitalt system for reiseregistrering, som skal være operativt allerede fra januar av.

Alle skal registreres

Alle som ønsker å passere grensen på vei inn til Norge skal registreres i det nye systemet. Her registreres både navn, kontaktopplysninger, karantenested og eventuell arbeidsgiver.

Hovedregelen er at alle som skal passere grensen, også norske statsborgere, skal registrere seg i systemet, men regjeringen sier at opplysningene som legges inn skal slettes når de ikke lenger er nødvendig.

Forventer inntrykk

Spesielt sjømatsnæringen har tradisjonelt et storinnrykk av utenlandsk arbeidskraft til vinterfisket.

– Dette vil bidra til at det kan gjennomføres på en ryddig og god måte hvor vi ivaretar både smittevern, og tilrettelegger for næringsaktørene som er avhengig av sesongarbeiderne fra utlandet. Det er viktig at næringen samarbeider med lokale og regionale myndigheter, og sørger for at det er inngått kontrakter med de som skal arbeide i industrien, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer