Allergi-ordbok i lommeformat

På reise med allergier? Print ut allergi-ordliste gratis, eller bestill allergikort i lommeformat.

Publisert
Sist oppdatert

Alle som har en allergi eller matintoleranse, eller som er pårørende og reiser sammen med noen med allergi eller intoleranse, har sikkert opplevd å forsøke å styre unna allergimaten på feriereisen. Og kanskje du har opplevd at det slett ikke alltid er like lett å forsøke å finne ut av om matvaren inneholder det som du eller de du reiser sammen med er allergisk mot - for selv om servitøren "kan" engelsk, er det ikke sikkert at engelsken hans er så stødig at han skjønner hva du snakker om. Og selv om engelsken din er aldri så stødig, er det ikke sikkert at gresken, tysken eller spansken din er like solid slik at du greier å tyde varedeklarasjonen som naturlig nok er skrevet på det språket som snakkes i det landet du måtte befinne deg i.

Det finnes flere språktjenester for allergi-ord på nettet, noen er gratis og noen koster penger. Du kan få flotte utskriftbare ordlister på mer enn 200 typiske allergi-ord, tilpasset dine språkbehov, eller du kan skreddersy ditt eget allergikort i lommeformat med de viktigste allergi-ordene for akkurat deg. Dette koster gjerne penger.

Vi har samlet noen tjenester som kan være til hjelp for deg med allergi selv, eller med omsorg for noen med allergi. Til uvurderlig hjelp på reisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer