Alpenes beste

Serfaus-Fiss-Landis er det Alpe-skiområdet som høster best skussmål.

Publisert
Sist oppdatert

Alpeferie i sikte? Østerrike, Sveits, Tyskland, Frankrike eller Italia - hvilket skiområde i disse landene skal du velge?

Ifølge en undersøkelse gjennomført av konsulentselskapet Mountain Management, er det østerrikske skiområdet Serfaus-Fiss-Landis det beste valget. Konsulentselskapet har spurt 10.000 skiturister i 35 populære skiområder, hvor fornøyde de er med oppholdet sitt.

Her er de beste:

Klikk her for å se bilder fra de beste skistedene

Serfaus-Fiss-Ladis er familievinner.
Serfaus-Fiss-Ladis er familievinner.
Vis mer


1: Serfaus-Fiss-Ladis

Områdene Serfaus, Fiss og Landis omtales som ett skiområde, i østerrikske Tyrol. Dette skal være et skiområde egnet både for øvede og familier og begynnere, noe som understrekes i undersøkelsen; Serfaus-Fiss-Ladis ligger helt i tet hva gjelder turistenes mening rundt familievennlighet, den ligger på andreplass på spørsmålet rundt gastronomisk tilbud, og på tredjeplass hva gjelder mulighet til å få nye bekjentskaper. Sammenlagt er dette rangert som det beste skiområdet blant de 35 testede.

Her er det 53 skianlegg som til sammen kan tilby 185 løypekilometer. Heisene har en kapasitet på 70.000 skikjørere i timen, og her er tilbud som afterski for de voksne og barneland og barneaktiviteter for de små.

På nett: Serfaus-Fiss-Landis.at

Lech by night.
Lech by night. Vis mer


2: Lech

Også dette skiområdet befinner seg i Østerrike, nærmere bestemt i provinsen Vorarlberg. Landsbyen Lech ligger på 1.450 meters høyde, og har sjarmerende 1.313 innbyggere. Nummeret hotellsenger er desto større; det er 7.110 sengeplasser her. Det er 260 kilometer med preparerte løyper, og 180 kilometer med offpiste-løyper. Dette er for hele området, som også omfatter Zürs og Arlberg.

Lech er på førsteplass hva gjelder komfort på heisene, og på tredjeplass hva gjelder sikkerhet i løypene.

På nett: lech-zuers.at

Alta Badia skiområde.
Alta Badia skiområde. Vis mer


3: Corvara

Corvara ligger i Italia, og er en del av Alta Badia i Dolomittene Superski-område, som kan tilby til sammen 265 individuelle løyper. I Alta Badia kan du velge blant 52 skianlegg, 130 løypekilometer og tilgang til mer enn 500 kilometer med løyper i hele Dolomittene superskiområde.

I undersøkelsen, kommer Corvara på topp hva gjelder løypetilbud, på andreplass hva gjelder underholdning og på tredjeplass hva gjelder ro og rekreasjon.

På nett: altabadia.org

Klikk her for å se bilder fra de beste skistedene


Undersøkelsen ble gjennomført i forrige vintersesong, ved spørreskjema til drøye 10.000 turister i 35 skiområder. De spurte er turister fra Østerrike, Tyskland, Sveits, Frankrike og Italia. Skiområdene er som er omfattet av undersøkelsen, er Garmisch, Oberstdorf/Kl. Walsertal, Feldberg, Lech, Kitzbühel, Serfaus/Fiss/Ladis, Ischgl, Sölden, Mayrhofen, Saalbach, Hinterglemm, Schladming, St. Moritz, Gstaad, Grindelwald, Arosa, Davos, Zermatt, Saas Fee, Laax, Kronplatz, Wolkenstein, Corvara, Cortina, d‘Ampezzo, Bormio, Cervinia, Madonna di Campiglio, Sestriere, Les Deux Alpes, Alpes d‘Huez, Les Trois Vallées, Val d‘Isère/Tigne, Les Arcs, La Plagne, Megève, Portes du Soleil.

De ovenfornevnte topp tre, er vinnerne av skituristenes tilfredshet sammenlagt. Her er vinnerne i de forskjellige kategoriene:

 1. plass2. plass3. plass
LøypetilbudCorvaraZermattVal d'Isère/Tigne
Komfort heiseneLechIschglSt. Moritz
SnøsikkerhetSaas FeeZermattDavos
LøypesikkerhetSaas FeeDavosLech
Moro/underholdningSaalbach-HinterglemmCorvaraArosa
FamilievennlighetSerfaus/Fiss/LadisSchladmingArosa
Kommunikasjon/ nye bekjentskaperArosaSaalbach-HinterglemmSerfaus/Fiss/Ladis
Afterski-tilbudIschglSaalbach-HinterglemmArosa
NaturopplevelserZermattDavosGrindelwald
Gastronomisk tilbudSchladmingSerfaus/Fiss/LadisSaalbach-Hinterglemm
Ro/rekreasjonSaas FeeArosaCorvaraMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer