Alpenes særeste hotell?

Du bor i en halvkule, fyrer med ved og må streve deg frem til døra for egne maskin. Belønningen er isolert beliggenhet og fantastisk utsikt.

Avanserte telt med utsikt og vedfyring. Foto: www.whitepod.com
Avanserte telt med utsikt og vedfyring. Foto: www.whitepod.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det heteste nye overnattingstilbudet i Alpene heter Whitepod. Dette er et eksklusivt botilbud i kategoriene økoturisme. Kun ti gjester per natt kan overnatte her, på 1.700 meter over havet i de sveitsiske alpene.

For egen maskin

Whitepod er kun tilgjengelig per fot, enten med sni eller snøsko. Ingen biler, ingen busser og ingen hoteller finnes i nærheten. Dette er egentlig ikke et ordinært hotell, for det er ingen resepsjon, innsjekk eller oppgjør ved avreise. Du betaler på forhånd, og bor i en halvkuleformet boenhet som er soverom for en eller to. Vedovn sørger for varmen, oljelamper for lys. Sengetøyet er miljøvennlig og selvsagt - den allestedsnærværende musikkmaskinen iPod sørger for underholdningen.

Halvkule-bolig

Boenhetene er laget i igloform, men er egentlig avanserte telt med rammer i galvanisert stål som skal tåle kraftig snøfall. Fargen på teltduken er hvit, for at de skal gå mest mulig i ett med landskapet. Hver halvkule ligger på en treplatform over bakken med privat terrasse og vindu i front. Diameteren er nesten fem meter, og det er nesten tre meter under taket på det høyeste. Innvendig fyres det med ved, og isolasjon sørger for temperatur over 20 grader hele døgnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer