Alpine slikkerier

Her er noen godbiter i Alpene, fritt for tyrolertak og tømmervegger.

Publisert
Sist oppdatert

Hotel Madlein, Ischgl, Østerrike

Hotellet i Tyrol hevder å være Alpenes første designerhotell. Her er det 100 meter til skiheisen, men også fristelser som spa, peis, treningssenter, basseng, afterski og zen-hage (!). Designerrommene har baderom med utstyr fra Philippe Starck. Ikke overraskende hører hotellet også med i gruppen Design Hotels.

FaktaHotel MadleinA-6561 IschglDobbeltrom fra 110 euro per natt.

Hotel Madlein

Vigilius Mountain Resort, Sør-Tyrol, Italia

1.500 meter over havet i det sydlige Tyrol ligger Vigilius, som også er et av hotellene i kjeden Design Hotels. Det åpner faktisk for vintersesongen i dag, 16. desember. Hotellet har fokus på "organisk arkitektur" og skal være integrert mest mulig med naturen rundt, og bygget i naturvennlige materialer. Her er også spa og restaurant. Hotellet nås med kabelbane.

FaktaVigilius Mountain ResortVigiljoch, LanaDobbeltrom fra 275 euro.

Vigilius Mountain Resort

Le Mélézin, Courchevel, Frankrike

Franske skilandsbyer er kjent for sine usjarmerende betongkomplekser. Også Le Mélézin er ganske fjernt fra standardhotellet i alpestil med trebjelker og tyrolertak. Men uten sjarm er det neppe til 550 euro per døgn. Hotellet ble opprinnelig åpnet i 1956 under navnet Le Savoy, men ble ombygget tidlig på nittitallet og ble et Amanresort i 1992 med det det innebærer av orientalsk stil. Le Mélézin har kun 31 rom. Hotellet har også eget tyrkisk bad og trimsenter, bibliotek, solplatform, peisestue og røykestue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer