Reise med barn

Alt du bør vite før du flyr med små barn

Med enkelte selskaper kan du ta med trilla på flyet.

MED SMÅ BARN PÅ REISE: Noen flyselskaper lar deg ta med trillevogna i håndbagasjen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MED SMÅ BARN PÅ REISE: Noen flyselskaper lar deg ta med trillevogna i håndbagasjen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og fly i sommer, kan det være flere spørsmål som melder seg.

Kan jeg ta med vogn inn på flyet, hva gjør jeg med barnemat gjennom sikkerhetskontrollen, og har spedbarnet mitt egen bagasjekvote, eller må det pakkes i min?

Vi prøver å gi deg en oversikt.

Innsjekking

Ifølge Avinor er det lurt å sette seg inn i regler på forhånd, slik at du sparer tid og energi når du kommer fram til flyplassen.

Det første du sannsynligvis gjør er å sjekke inn bagasjen.

Barn uansett alder skal ha eget pass ved reise utenlands, og innføres ikke lenger i foreldres pass. Se hvordan du søker om pass for barn på politiets nettsider.

Skal du sende barnevogn eller barnesete, sjekker du den inn på vanlig måte i automat eller skranke, får bagasjelapp og går til innsjekken for spesialbagasje.

Barnevogn i bagasjen

Det varierer hvor mye bagasje barn har lov til å ha med, og det er heller ikke alle som reserverer et eget sete til barn under 2 år. Dette bør sjekkes opp med flyselskapet.

Med de fleste flyselskap er det gratis å ta med barnevogn og/eller bilsete, så lenge man reiser med barn under 2 år. Dette er i tillegg til barnets egen bagasje. Er barnet over 2 år, sier flere selskap at vogna er gratis, men må regnes inn i bagasjevekten. Det finnes også de selskapene som tar et gebyr, så dette kan det være lurt å sjekke på forhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer