Ferietips: Gran Canaria

Alt du bør vite om Gran Canaria

Hvor skal du bo, hvor skal du spise, hva skal du gjøre og hva koster maten? Her er alt du bør vite om Gran Canaria - og enda litt ...

12 TIPS TIL GRAN CANARIA: Hva skal du gjøre, hvor skal du bo - og hva skal du spise og kjøpe? Anne Beate Gislerud (63) og Petter Gislerud (64) fra Asker har vært på Gran Canaria hvert år siden 1994. De liker å gå turer når de er der, som veldig mange andre nordmenn vi har snakket med på øya. Akkurat denne dagen vi treffer dem i Arguineguin, regner det, slik at turen ble byttet ut med markedsvandring og en pause på kafé. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
12 TIPS TIL GRAN CANARIA: Hva skal du gjøre, hvor skal du bo - og hva skal du spise og kjøpe? Anne Beate Gislerud (63) og Petter Gislerud (64) fra Asker har vært på Gran Canaria hvert år siden 1994. De liker å gå turer når de er der, som veldig mange andre nordmenn vi har snakket med på øya. Akkurat denne dagen vi treffer dem i Arguineguin, regner det, slik at turen ble byttet ut med markedsvandring og en pause på kafé. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Gran Canaria er en absolutt feriefavoritt blant nordmenn.

Her har vi samlet opp de 12 beste Gran Canaria-rådene våre - som kan være greit å vite både før du bestiller - men også som en forberedelse til ferien:

#1: Spar penger: Pakkereise eller pakke selv?

Gran Canaria har vært i charterselskapenes kataloger lenge, og er vår desiderte favoritt for solreiser om vinteren.

Men i dag er det mange som flyr til Gran Canaria, og det er ikke noe problem å pakke reisen selv. Bestiller du i tillegg fly og hotell fra samme reiseselskap, er du i tillegg beskyttet under pakkereiseloven - i likhet med når du bestiller en pakkereise fra et charterselskap.

Våre pristester viser at du kan spare mye på å ta jobben og pakke reisen selv: Vi sparte 8.500 kroner på en ukestur til Gran Canaria, i vår seneste pristest. Les mer om hvordan her.

#2: Hvilket flyselskap skal du velge?

Du kan fly direkte til Gran Canarias internasjonale flyplass i Las Palmas. Det er mange flyselskaper som flyr dit, både tradisjonelle ruteflyselskaper som SAS; chaterflyselskapene TUIfly Nordic, Thomas Cook og Novair - og lavprisflyselskap som Ryanair.

Alt du bør vite om Gran Canaria

Pris er selvsagt viktig for mange når de skal bestille reisen, men husk å regne med alle kostnader, før du tar en beslutning på hvilket flyselskap du bestiller med.

Dinside testet Ryanair mot SAS til Gran Canaria, og selv om SAS vant totalt sett - så var de ikke best på alt. Du kan lese hele testen her.

TA BUSSEN! Det er veldig enkelt og effektivt å ta bussen fra flyplassen. Og det er billig! Det er betjening som viser deg til riktig buss, så du slipper å lure på det. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TA BUSSEN! Det er veldig enkelt og effektivt å ta bussen fra flyplassen. Og det er billig! Det er betjening som viser deg til riktig buss, så du slipper å lure på det. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#3: Beste transfer: Hvordan bør du reise fra flyplassen til hotellet?

Det er gode forbindelser fra flyplassen i Las Palmas og rundt på Kanariøya. Og det er billig: For eksempel koster det 5,95 euro (55 norske kroner) med ekspressbuss fra Las Palmas til den norske favoritten Puerto Rico.

Det er heller ikke dyrt med drosje, spesielt ikke dersom dere er flere som reiser sammen.

Vi har testet ut å reise både med taxi og buss til og fra flyplassen på Gran Canaria - og du kan få flere tips om ting du bør tenke på, i denne artikkelen.

NB! Se opp for falske løfter om billig transport: Ryanair lover deg for eksempel at de kan tilby deg den billigste transferbussen på Gran Canaria - men den er faktisk både dyrere og bruker lenger tid, enn den vanlige ekspressbussen.

HVORDAN VIL DU BO? Vi har bodd på ulike steder på Gran Canaria, og likte godt Airbnb - som dette bildet er fra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HVORDAN VIL DU BO? Vi har bodd på ulike steder på Gran Canaria, og likte godt Airbnb - som dette bildet er fra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#4: All inclusive, leilighetshotell eller privatleie? Hvor skal du bo?

Det er mange overnattingsmuligheter på Gran Canaria. Før du bestemmer deg for hvor du skal bo, så tenk over hva det er du ønsker å gjøre når du er der. Husk at det er kaldt i uoppvarmede svømmebasseng i vintersesongen - så vil du bade så bør du velge et hotell med oppvarmet basseng. Og ja, det er ganske kaldt i vannet i vintersesongen.

Husk også at det er lett å komme seg rundt på øya, og det er ganske rimelig med taxi - så du behøver ikek å bo midt oppi eventyret selv om du ønsker å ta del av det iblant.

Vi har testet ut å bo på leilighetshotell kontra all inclusive-hotell - og privatleid leilighet via Airbnb. Vår favoritt er ikke all inclusive ...

HVOR SKAL DU SPISE? Det er rimelig å spise ute på Gran Canaria. Vi spiste 3-retters middag inkludert drikke på denne restauranten, som skulle være en av de beste i Puerto Rico, for 200 norske kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HVOR SKAL DU SPISE? Det er rimelig å spise ute på Gran Canaria. Vi spiste 3-retters middag inkludert drikke på denne restauranten, som skulle være en av de beste i Puerto Rico, for 200 norske kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#5: Hvor skal du spise? Hvor er de beste restaurantene?

Er det noe det heller ikke er mangel på, på Gran Canaria, så er det spisesteder. Og det koster ikke skjorta med en middag ute:

Vi har testet de to restaurantene som listes ut som de beste restaurantene i Puerto Rico, Gran Canaria, på anmelder-tjenesten TripAdvisor.

Begge var italienske restauranter, og begge serverte god mat. Men er du ute etter pizza, pasta og det man gjerne forbinder med italiensk her hjemme - så er det den ene som gjelder - og den er i tillegg billigst! Her kan du se den beste restauranten i Puerto Rico.

(PSST: Og vi gir deg samtidig de beste innside-tipsene fra norske tilbakevennende turister ...)

#6: Hva koster mat og drikke på Gran Canaria?

Du blir ikke ranet av å spise på Gran Canaria - om du bare styrer unna de dyreste restaurantene, selvsagt.

Vi spiste tre-retters på en av de beste restaurantene på øya (ifølge TripAdvisor) for 200 kroner per hode, drikke inkludert.

Det er billig å handle mat på supermarkedet: Det koster for eksempel 3-4 kroner for en baguette, 20 kroner for en ferdigpizza, 7 kroner for en boks øl og 13 kroner for en pakke Serranoskinke.

Se hele oversikten over matprisene på Gran Canaria her.

#7: Kan du drikke vannet fra springen?

Gran Canaria er en vulkansk øy uten en egen drikkevannskilde. Dermed er det renset saltvann du får i vannkrana på kjøkkenet og badet.

Vannet smaker kanskje ikke allverden, men du kan trygt drikke vannet fra springen - du blir ikke syk av det.

Når det er sagt: Det koster heller ikke så mye å kjøpe vann i butikken: 2 liter vann koster cirka 4 kroner.

MYE NORSK MAT: Jepp, ikke noe problem om hjemlengselen blir for stor: Det er mye norsk mat å få kjøpt i butikkene på Gran Canaria. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MYE NORSK MAT: Jepp, ikke noe problem om hjemlengselen blir for stor: Det er mye norsk mat å få kjøpt i butikkene på Gran Canaria. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#8: Ja, du kan kjøpe norsk mat i butikkene

Når hjemlengselen blir for stor, kan det være trygt å vite at du kan få tak i norsk mat i butikkene på Gran Canaria. Det er faktisk et ganske så godt og bredt utvalg av norske varer: Du kan få alt fra kålrot og surkål til brunost og leverpostei. Eller Bjellands fiskeboller på boks ...

Men pass på: Norsk mat på Gran Canaria er dyrt!

Prisforskjellen på kålrot er for eksempel eventyrlige 510 prosent!

Les mer om priser og norsk vareutvalg i både spanske supermarkeder og io Den norske butikken i Arguineguin her.

#9: Her finner du norsk stemning på bar

Søker du enda mer norsk stemning på Gran Canaria, er Playa del Ingles, Arguineguin eller Puerto Rico stedene å reise:

Der finner du norskinspirerte steder som Hurtigruta, Sosialkontoret og Naboen pub - også med norsktalende betjening - under kallenavnet «Lysløypa».

Les mer om hvor du finner norske restauranter og barer i denne artikkelen - der kan du også se en video fra «Lysløypa».

#10: Dette bør du gjøre på Gran Canaria

Da Dinside-redaksjonen besøkte Gran Canaria tidligere i vinter, spurte vi nordmenn vi traff der hva man bør gjøre på Gran Canaria.

Gjengangeren var tipset om å gå turer: Alle vi snakket med, fortalte at turgåing var en av deres favorittsyssel på øya.

På regnværsdager fant vi også en og annen Sangria ... Les mer om det i denne artikkelen - og få nordmenns beste tips til steder du bør få med deg!

#11: Her bør du kjøpe med deg alkoholen

Liker du å ta med deg alkohol-kvoten, lurer du kanskje på hvor det er du bør handle den, for å gjøre det billigst mulig?

Vi har sjekket prisene på alkohol både i spanske supermarkeder på Gran Canaria, på flyplassen på Las Palmas, ombord i flyene og på flyplass i Norge - og svaret er klart:

Du bør handle alkoholen i butikken i Spania! Les hele prisoversikten her!

Også om du ferierer i Italia, er det rimeligst å handle på supermarkedene framfor på flyplassen.

SUVERNIR? Ølåpnere fås i mange varianter - denne så vi mye av på Gran Canaria. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SUVERNIR? Ølåpnere fås i mange varianter - denne så vi mye av på Gran Canaria. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#12: Og den ene tingen du kanskje ikke bør kjøpe med deg ...

Mange liker å kjøpe med seg suvernirer fra ferien - enten til seg selv eller til familie og venner.

Vi har sjekket hva det er nordmenn liker å kjøpe med seg hjem, og ifølge spanske suvernirselgere på Kanariøya, går det mye i små minner, kjøleskapsmagneter og gaver til barna.

Les mer om hva andre kjøper med seg - og hva det ikke lønner seg å ta med seg hjem ...

Artikkelen ble første gang publisert 17. desember 2017. Vi har hentet den frem til glede for nye lesere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer