Bobil og campingvogn:

Alt du må vite om bobil-camping

Hvor kan du stå og hva bør du tenke på? Her er alt du bør vite før campingferien 2020 starter.

CAMPING? Bobil- og campingbransjen sier det ligger an til tidenes campingsommer for nordmenn. Men hva trenger du egentlig, hvilken bobil eller campingvogn har du lov til å kjøre - og hvor kan du egentlig overnatte? Dinside gir deg svarene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
CAMPING? Bobil- og campingbransjen sier det ligger an til tidenes campingsommer for nordmenn. Men hva trenger du egentlig, hvilken bobil eller campingvogn har du lov til å kjøre - og hvor kan du egentlig overnatte? Dinside gir deg svarene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne Dinside fortelle om enorm pågang hos bobil-forhandlere:

- Vi opplever en enorm pågang om dagen. Mange vil enten leie eller kjøpe bobiler. Sommeren 2020 ser ut til å bli en testsommer for mange nordmenn som aldri før har oppdaget den fine ferieformen bobil eller caravan innebærer, uttalte daglig leder Rolf Kanstad hos Kroken Caravan til Dinside.

Er du blant de som tenker å teste ut camping med campingvogn eller bobil i sommer, er det mye å sette seg inn i - og det er mye å være klar over, som hvor du kan tømme camping-toalettet og hvor det egentlig er greit å legge seg inn for natta.

Her får du svar på hva som er viktig å vite før du setter i gang med «prosjekt camping 2020» og hvor du kan - og ikke kan - overnatte med bobil eller campingvogn.

#1: Hva trenger du?

Anita Hokholt Engh, fagsjef i Norsk Bobil og Caravan Club (NOCC) sier til Dinside at når man for første gang skal ut og kjøpe bobil eller campingvogn, må man tenke godt igjennom det behovet man har:

- Hvor mange skal man være på tur? Skal vi ha en bobil eller campingvogn? Skal vi ha en stor campingvogn for å campe fast på en campingplass, eller ønsker vi oss heller en litt mindre godt egnet for å kjøre rundt og oppleve Norge? Og skal vi kjøpe nytt eller brukt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer