Alt du må vite om danmarksferie nå

Hva er åpent, hva kan du gjøre - og hvilke restriksjoner er det for norske turister i Danmark nå?

HVA ER ÅPENT? Fornøyelsesparkene er åpne og danske myndigheter har iverksatt en tiltakspakke for å stimulere økonomien i landet - som innebærer rabatter på museer, kollektivtransport og annet. Men du kan glemme de sene nattetimene på danske barer: De må stenge klokken 24 - og diskoteker og nattklubber er stengt. Foto: Kristin Sørdal
HVA ER ÅPENT? Fornøyelsesparkene er åpne og danske myndigheter har iverksatt en tiltakspakke for å stimulere økonomien i landet - som innebærer rabatter på museer, kollektivtransport og annet. Men du kan glemme de sene nattetimene på danske barer: De må stenge klokken 24 - og diskoteker og nattklubber er stengt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble det klart at Danmark lemper på regelen om krav til minst seks netters overnatting for å få reise inn i landet.

Fra 4. juli stilles ikke dette kravet lenger for norske turister.

Dette er reglene for Danmarks-ferien

Hva gjelder for nordmenn i Danmark i sommer? Hva kan du regne med er åpent av attraksjoner, restauranter og liknende? Og hvilke generelle smittevernregler skal du være oppmerksom på?

Vi har samlet informasjon om regler og begrensninger som du må kjenne til. om du skal til Danmark i sommer:

#1: Krav til overnatting?

Da Danmark først åpnet for nordmenn og andre turister, krevde de at du måtte overnatte i minst seks netter. For å komme in i landet, måtte du vise en bekreftelse på dette.

Nå har de endret denne regelen for blant andre nordmenn, som har fått status som «nabo» - og dermed ikke så strikte regler som andre europeere.

Fra 4. juli trenger ikke nordmenn lenger overnatte i (minst) seks netter ved reiser til Danmark. Du kan rett og slett ta ferien over så mange dager du selv vil.

#2: Ja til København-ferie

Med de første reglene fra juni, het det også at turister ikke fikk lov til å overnatte i København eller Fredriksberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer