Reise til Malta?

Alt du må vite om du reiser til Malta i sommer

Malta blir første gule syden-land som unntas fra det globale reiserådet. Les mer hva det innebærer om du velger å reise dit.

GULT LAND: Velger du å reise til Malta som det første sydenlandet som unntas fra reiserådet, er det en del praktiske ting du bør være klar over. Foto: NTB
GULT LAND: Velger du å reise til Malta som det første sydenlandet som unntas fra reiserådet, er det en del praktiske ting du bør være klar over. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Malta er ett av få sydlige land i Europa med svært lav smitte, og med gulmerkingen av landet fra og med natt til mandag betyr det at nordmenn kan kan reise dit uten å måtte gå i karantene ved hjemkomst.

Det er likevel et par ting du bør passe på før du kaster deg på første og beste fly til den engelskspråklige middelhavsperlen. Husk også at selv om land gulmerkes, fraråder myndighetene fortsatt det å foreta unødvendige reiser utenfor Norges grenser.

Innreise for nordmenn til Malta

Fra og med 1. juni har Malta innført nye innreiseregler som også omfatter nordmenn. Ifølge maltesiske myndigheter må tilreisende fra en rekke europeiske land, inkludert Norge, følge disse reglene:

Alle passasjerer fra fem år og oppover må fylle ut et eget skjema for innreise, og må kunne vise til en negativ corona-test som er tatt maks 72 timer før ankomst til Malta.

Når det gjelder coronasertifikat, skriver myndighetene at de først vil akseptere andre lands vaksinesertifikat når EUs digitale vaksinepass og felles regler for bruken av disse er satt i verk.

Fly direkte til Malta?

Selv om Malta altså har så lave smittetall at de unntas fra reiserådet - og fra karantenekravet ved hjemkomst, er utfordringen at det ikke går direktefly til Malta fra Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer