Fly innenlands sommeren 2020

Alt om flyreiser i Norge i sommer

Vurderer du å reise innenlands med fly i sommer, bør du lese videre.

REISE MED FLY INNENLANDS: I denne artikkelen kan du lese alt du trenger å vite om smittevern, priser på flybillettene og liknende. Foto: NTB Scanpix
REISE MED FLY INNENLANDS: I denne artikkelen kan du lese alt du trenger å vite om smittevern, priser på flybillettene og liknende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronakrisen har ført med seg alt fra smitteverntiltak til full stopp i utenlandsreisene. På fredagens pressekonferanse kom Erna Solberg med gladnyheten om at man kan reise over hele landet.

Planlegger du å reise med fly i Norge i sommer, vil det kunne bli annerledes enn tidligere. Vi har derfor samlet den informasjonen du trenger før du bestiller flyreise til sommeren.

Hvordan blir flyprisene?

Vi har spurt flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs hva slags prisnivå man kan forvente på innenriksflyvninger i sommer.

Han viser til marginale økninger i billettprisene innenlands hittil i år.

- Etterhvert som vi nærmer oss sommeren og begrensninger for mobilitet og sosial distanse trolig slippes litt opp, anser jeg det som sannsynlig at flyselskapene forsiktig vil sette inn kapasitet for egen regning. Da tror jeg vi vil få en moderat oppgang i billettprisene, spesielt på «tynne ruter» til Haugesund, Ålesund, Molde, Kristiansund og ruter til de fleste destinasjoner i Nord-Norge, sier Elnæs.

Han sier videre at det på ruter hvor SAS og Norwegian konkurrerer «vinge mot vinge», som fra OSL til Stavanger, Bergen og Trondheim, vil antakelig prisøkningene påvirkes av hvor stor konkurransen blir og etterspørselen fra markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer