Alt som er godt er ikke greit …

Mat er ikke bare, bare …

Publisert
Sist oppdatert

I Danmark eksisterer regler som forbyr restauranter å kreve betalt for vann, om dette ikke følges av andre elementer som is eller en sitronskive. I Ottawa i Canada er det forbudt å spise iskrem på Bank Street på søndager. Mange rare lovers hjemby er Singapore: Her får du for eksempel ikke kjøpt tyggegummi. Det er imidlertid ikke slik som mange tror, at det er ulovlig å tygge tyggegummi i Singapore. Lovbruddet skjer først om du spytter ut tyggisen på alle andre steder enn i søplekasser. For øvrig er det også strenge lover omkring forsøpling i Singapore – blir du tatt i å forsøple offentlig sted tre ganger, må du rengjøre gatene på søndager med et skilt på deg som sier "jeg er en forsøpler". Dommen vil dessuten kringkastes i lokal presse. I Thailand er det for øvrig også forbudt å spytte tyggegummi på fortauene – blir du tatt, blir det bot.

Narkotika er ikke akkurat mat, men uansett: Vær ekstra på vakt i Marokko. Om du er i selskap med noen som besitter narkotiske stoffer, kan du faktisk bli stilt for retten for den samme ulovligheten, selv om du ikke kjente til at vedkommende hadde narkotika på seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer