Alternativ vintermoro

Hundeslede, isklatring, rumperally eller snøscootersafari. Dette er bare noen av mulighetene som finnes på vintersportstedene.

Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen ble første gang publisert 10. april 2001, men er oppdatert med nye aktiviteter og nye priser.

De fleste vintersportstedene byr på alternative vinteraktiviteter for den som søker andre opplevelser enn klister på anorakken eller slåsskamper med andre alpinister. Heftigst av alt er kanskje kiteskiing eller skiseilkjøring, hvor du fyker over vidda i 100 kilometer i timen med bare ski og vindseil til hjelp. Du kan lese mer om hva som finnes på de forskjellige stedene ved å klikke på lenkene i boksen til høyre.

Les mer under annonsen

Skiseil eller kiteskiing?

Kiteskiing og skiseil passer utmerket for deg som ikke gidder å gå over den lange vidda for egen maskin. I prinsippet er det samme sak – du benytter seil og vind for å komme deg fremover, og du kan kjøre både med og mot vinden. Skiseilet har kortere liner enn kiten, eller dragen: Mens man vanligvis bruker 8 meter liner på skiseilet, bruker man 30 meter lange liner ved kiteskiing. Skiseilet styres ved hjelp av en joystick, og skal være enklere å håndtere enn en kite – som styres ved hjelp av to små håndtak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer