Alternative reiseruter

Planlegger du en helgetur i Helsinki er nok fly det beste alternativet, slik at ikke ferien går bort i bare reising. Det er imidlertid alternativer, selv om de kanskje passer best på lengre turer.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn tar danskebåten, svensker tar finskefergen. To selskaper opererer på ruten Stockholm- Helsinki: Silja Line og Viking Line. Turen over Bottensjøen tar såpass lang tid at du må overnatte. Hver vei. Det er derfor kanskje ikke det aller beste alternativet for en helgetur, men drar du tidlig fra Norge, kan du nok klare å skvise inn en lørdagsnatt i Helsinki.

Prisene på fergen gjør det ikke særlig billigere enn å ta fly - men det er jo en grei måte å få bilen med seg på, skulle du ønske å kjøre rundt. Med Silja Line er det billigst å reise junihelgen. Da kan fire personer reise over for 650* kroner per person uten bil, eller 997 kroner med bil. I mai er det hakket dyrere - da koster det 922 kroner uten bil, og 1.055 kroner om du vil ta med deg bilen.

(*Prisene er basert på at dere er fire som reiser sammen og deler lugar.)

Med Vikingline er det hakket dyrere. Vil du reise helgen 7. - 9. mai koster det 1.429 kroner uten bil (basert på to personer) og 1.514 om dere tar bilen med over sjøen. I juni må du ut med 1.731 per person uten bil - og 1.272 med bil - hvis to stykker reiser sammen. Til sammenligning kan du fly med SAS for den samme prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer