Alternative reiseruter

Planlegger du en helgetur i Helsinki er nok fly det beste alternativet, slik at ikke ferien går bort i bare reising. Det er imidlertid alternativer, selv om de kanskje passer best på lengre turer.

Publisert
Sist oppdatert
Helsinki havn Bilde gjengitt med tillatelse av www.visitfinland.com
Helsinki havn Bilde gjengitt med tillatelse av www.visitfinland.com Vis mer


Nordmenn tar danskebåten, svensker tar finskefergen. To selskaper opererer på ruten Stockholm- Helsinki: Silja Line og Viking Line. Turen over Bottensjøen tar såpass lang tid at du må overnatte. Hver vei. Det er derfor kanskje ikke det aller beste alternativet for en helgetur, men drar du tidlig fra Norge, kan du nok klare å skvise inn en lørdagsnatt i Helsinki.

Prisene på fergen gjør det ikke særlig billigere enn å ta fly - men det er jo en grei måte å få bilen med seg på, skulle du ønske å kjøre rundt. Med Silja Line er det billigst å reise junihelgen. Da kan fire personer reise over for 650* kroner per person uten bil, eller 997 kroner med bil. I mai er det hakket dyrere - da koster det 922 kroner uten bil, og 1.055 kroner om du vil ta med deg bilen.

(*Prisene er basert på at dere er fire som reiser sammen og deler lugar.)

Med Vikingline er det hakket dyrere. Vil du reise helgen 7. - 9. mai koster det 1.429 kroner uten bil (basert på to personer) og 1.514 om dere tar bilen med over sjøen. I juni må du ut med 1.731 per person uten bil - og 1.272 med bil - hvis to stykker reiser sammen. Til sammenligning kan du fly med SAS for den samme prisen.

Dessuten må du aller først komme deg til Stockholm...

Bil(ligst)

Å kjøre til Stockholm er nok det aller billigste alternativet, med unntak om du reiser alene. Har du lyst til å kjøre egen bil koster dette rundt 600 kroner i bensinpenger. (Da har vi regnet med en snittpris på 8,80 kroner for bensin, og 0,65 liter per mil. Dem er det for ordens skyld 52,6 av.) Og jo flere dere er, jo mindre blir bensinutgiftene per person. Basert på fire i en bil, er nok dette det aller billigste alternativet. Til Stockholm, altså.

Tog

Det går alltid et tog - men du sparer ikke noe særlig på det. Tur-retur Oslo - Stockholm kommer på cirka 1.000 kroner. Og så kommer båtutgiftene på toppen av dette. Fordelen er at på toget har du litt mer frihet til å bevege deg enn i en bil. Og det er selvfølgelig greit for dem som ikke har bil.

Buss

Bussen er hakket billigere (men med flere hakk mindre komfort). Det er opp til den enkelte å vurdere om det er verdt 300 kroner å ta toget fremfor å sitte på en buss - men det er en mulighet.

Fly

Du kan også fly til Stockholm og ta fergen derfra. Stockholmsbillettene er latterlig billige for tiden, men dette vil nok alikevel ikke lønne seg i forhold til å fly direkte. Men skulle du velge å fly til Stockholm fant vi de billigste billettene hos Nordic Airlink - til rundt 500 kroner.

  • Tilbake til hovedartikkelen
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer