Alternativer for ikke-dykkere

Du trenger ikke engang kunne svømme for å oppleve den vidunderlige verden under vann.

Publisert
Sist oppdatert

Livet under vann er så totalt annerledes enn livet over, at det nesten kunne vært hentet ut fra en science fiction film. Dette er neppe noe nytt, selv for den som ikke dykker. Men hvordan oppleve dette uten å ty til TV og film? Her er noen alternativer.

Budsjettvarianten: Snorkling

Friheten er stor - du putter på en maske, en snorkel og helst et par svømmeføtter. Så er det bare å legge i vei. Mange steder kan du leie utstyr, så du slipper å bruke nøye tilmålt koffertplass på romfrekk utrustning. De fleste snorkleattraktive feriesteder tilbyr i tillegg turer ut til spennende snorklesteder. Korallrev, vrak og isolerte strandområder kan du nå med båter, men da blir prisen en annen enn om du labber ut fra nærmeste strand.

 • Se bildene fra våre snorkleopplevelser på grunt vann i Karibia.
 • Er du en tøffing, kan du til og med prøve å dykke med spekkhoggere! Det er mulig om du reiser til for eksempel Tysfjord i mørke vintermåneder.

 • Spekkhoggere - nærkontakt av tredje grad
 • Svømmeproblemer? Bli undervannsastronaut!

  Sea Trek beskriver vi i innledningen. Her trenger du ikke engang kunne svømme for å delta, og underveis er du sikret både tørt hår, perfekt makeup og god sikt gjennom brillene du helst ikke vil legge igjen på land. Til Sea Trek benyttes kostbart og avansert utstyr som ikke kan kjøpes og drives av hvem som helst. Men det finnes flere steder i verden, og vil du prøve deg på dypt vann uten å dykke, er dette en av de beste alternativene. Selvsagt betyr ustyrskostnader og sikkerhetskrav at dette blir dyrt. Vi prøvde på det private dagresortet DePalm Island ved Aruba i Karibia. Prisen der er 55 amerikanske dollar (cirka 375 kroner), i tillegg til at du må betale fra 50 amerikanske dollar for tilgang til øya. Da får du fri bar og fri buffet hele oppholdstiden, samt muligheter for snorkling, bading og soling.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer