Amerikanerne for feite for Disneyland

Amerikanerne er blitt så feite at den populære attraksjonen It's a Small World ikke klarer ta imot dem.

Publisert
Sist oppdatert

It's a Small World er en av Disneylands mest populære attraksjoner. Det dreier seg om en båttur rundt i en miniatyrversjon av verden. Denne attraksjonen har eksistert i 41 år, men nå trues den altså av at amerikanerne har blitt feitere og feitere.

Det er særlig rundt Canadian Mounties og rundt s-kurven som representerer Skandinavia at problemene oppstår. Båtassasjerene er blitt så overvektige at de setter seg fast her og lager kork, melder The Times.

Feite skandinaver truer flysikkerheten

Over halvparten av amerikanere er overvektige. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Over halvparten av amerikanere er overvektige. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Grunnstøter

I begynnelsen lot de ansatte være å plassere noen ved siden av overvektige personer i båtene, men det hjalp ikke. Båtene gikk fortsatt på grunn. Når dette skjer, må de overvektige passasjerene pent forlate båten - ved hjelp av en plattform som parken har blitt nødt til å sette opp kun for dette formålet.

Amerikanske kvinner og menn er rundt 11,5 kilo tyngre nå enn de var på 60-tallet, og 65 prosent av dem karakteriseres som overvektige av US National Center for Health Statistics.

Verdens ti feiteste land

Ifølge The Times er det ikke bare It's a Small World som har "vektutfordringer". Det samme har visst attraksjonene Pirates of the Caribbean, Pinocchio og Alice in Wonderland.

Kilde: The Times


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer