Amerikanerne har full oversikt

Skrudde lover fra statene er nok ikke alle like aktuelle, selv om de fortsatt står å lese i lovbøkene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Klær er ikke så lett. Er du i Nogales, Arizona, så bør du være oppmerksom at det faktisk er forbudt å ha bukseseler her. I Alabama er det heller ikke bare å bare å kle seg ut. I alle fall ikke i kirken. Falske mustasjer som kan forårsake latter er nemlig ikke tillatt i gudshus i denne staten. Og i samme stat kan du få dødsstraff for å legge salt på jernbanelinjene!

I Michigan er ikke kvinner sjef over eget hår. Er du gift, er det ektemannen som eier hårpryden din!

God natt?

I staten Washington må du være forsiktig med hvor du legger deg ned for natten. Du kan nemlig ikke slå deg til i hvilket som helst uthus uten å først få eierens tillatelse. Også i North-Dakota må du også trø forsiktig. I alle fall må du ta av skoene før du faller om i søvn – det er nemlig ikke lov å sove med skoene på i denne staten.

Vær også forsiktig om du skulle finne på å rengjøre bostedet i New York City selv. Det er nemlig strengt forbudt å riste mopper og støvfiller ut gjennom vinduene.

Det må sies om mange av disse amerikanske lovene, at de færreste av dem blir praktisert aktivt. I de fleste land finnes lignende lover, som fortsatt står i lovskriftene, men som er utdaterte og ikke praktiserte i dag.

Tilbake til innledningen.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer