Amerikanernes favorittreisemål

Hvis du ikke liker å dele ferien med sneakersyankees, bør du holde deg unna disse landene.

Riviera Maya sør for Cancún trekker mange amerikanere, men er også en favoritt blant europeere og sør-amerikanere. Foto: Stine Okkelmo
Riviera Maya sør for Cancún trekker mange amerikanere, men er også en favoritt blant europeere og sør-amerikanere. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er mange, og de reiser mye. Selv om amerikanerne er ganske hardt rammet av finanskrisen, og dermed reiser noe mindre utenlands enn de gjorde før "dommedag" for den amerikanske økonomien i september i fjor, er det fortsatt stor sjanse for at du støter på en eller to av dem når du er på ferie.

Mange oppfatter amerikanere som hyggelige og åpne folk, men det er veldig ofte de trekkes frem som verstinger når andre nasjonaliteter blir spurt om hvem de helst ikke vil dele ferien med. I fjor svarte for eksempel britene at amerikanerne var dem de helst ikke ville dele cruiseskipet med. Det amerikanske reisemagasinet har publisert en liste over ti råd til ferierende amerikanere, slik at de ikke skal oppleves som brautende og uhøflige.

I fjor reiste 73,8 millioner amerikanere på ferie i utlandet, ifølge Office of Travel and Tourism Industries. Av disse valgte over 27 prosent et land som alltid har rangert høyt på listen over amerikaneres reisemål - av helt åpenbare årsaker, skriver Forbes Traveler. Se listen over topp ti ferieland for yankees under.

1. Mexico - 20.271.000 besøkendeIkke overraskende er det landet i sør som er mest populært blant amerikanere. Det er varmt, solrikt og billig. Det er Cancún og Yucatanhalvøya, Mexico City og Los Cabos som trekker flest amerikanere. Så spørs det om færre amerikanere våger å reise etter at svineinfluensaen meldte sin ankomst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.