Amerikanske flymyndigheter forbyr bærbar Apple-modell i fly

Amerikanske luftfartsmyndigheter har innført et forbud mot enkelte modeller av Apples bærbare datamaskin MacBook Pro fordi den har batterier som kan ta fyr.

FÅR IKKE FLY: I juni opplyste Apple at selskapet ville tilbakekalle et begrenset antall 15-tommers MacBook Pro etter mistanke om at batteriene i datamaskinene kunne overopphetes. Dette dreide bare om maskiner som var solgt mellom september 2015 til februar 2017. Foto: NTB scanpix
FÅR IKKE FLY: I juni opplyste Apple at selskapet ville tilbakekalle et begrenset antall 15-tommers MacBook Pro etter mistanke om at batteriene i datamaskinene kunne overopphetes. Dette dreide bare om maskiner som var solgt mellom september 2015 til februar 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 15. august klokken 14.15: I en e-post til Dinside skriver Håvard Vikheim, kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet, at de følger europeiske luftfartsmyndigheter (EASA) i denne saken.

Det betyr at rammende MacBook Pro-modeller ikke kan lades eller brukes om bord på flyet og at den må være avslått.

På sine nettsider opplyser EASA at flyselskapene i Europa opplyser mannskapet og passasjerene om eventuelle begrensninger rundt det å bringe skade, defekte, tilbakekalte eller potensielt farlige litium-batterier, inkludert dem som sitter i produkter, som last eller medbrakt av passasjerer på fly.

«De innebærer blant annet at det tas forholdsregler ved transport av denne typen enheter på fly: enhetene skal slås av og ikke brukes eller lades om bord. Disse retningslinjene er implementert av flyselskapene», forklarer Vikheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer