BARCELONA, SPANIA (DinSide): Mellom halalforretningen og Kashmir internasjonale kommunikasjonssenter ligger restauranten Dos de Mayo. Hva som skjedde denne datoen, er uvisst. Men at maten de serverer fiskesuppe med sjøkreps, kamskjell og blekksprut, madrilensk lapskaus, kaninstek med chili, fylte avocadoer og hjemmelaget sitronmousse stiller alle typer sult, legemelige, sjelelige og ren skrubbsult, er udiskutabelt.
I det ene hjørnet henger Jesus i ramme, i det andre henger TVen: programlederens bryster velter ut av den rosa drakten, mens hun spør programdeltakerne om hvorfor de ikke angret da de bedro ektefellen. Doña Pilar, husets sjef, har forkle, nettingstrømper og tøfler. Håret har hun bleket med hydrogenperoksid fra Schleckers (europeisk drogerikjede, red.anm.) og øyenbrynene har hun tegnet opp med kohl.
- Hei, kjære, sett deg her, roper hun. Hijo, brød og vin til bord fem, roper hun til den blyge, litt overvektige sønnen sin.
Maten kommer i de hjerteligste porsjoner. Suppeskålen metter hele gaten og alle de 13 barna til Los Reyes, sigøynerparet i parallellgaten. Lapskausen inneholder kokt fårekjøtt, bacon, kjøttbein og tunge. Sitronmoussen sitrer i den billige fryseformen; kanskje de ikke hadde mindre former på markedet? Man må alltid spise opp, slik at man ikke får señora på nakken.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger