Amsterdam i ekspressfart

Amsterdam er kjent for sine kanaler og tulipaner, men også for sin liberale holdning til kjøp og salg av sex og narkotika. Bli med på en liten vårtur til den nederlandske hovedstaden.

Publisert
Sist oppdatert

Ok, jeg innrømmer det. Selv om solskinnet gjør synet av de halvnakne kvinnene litt mindre påtrengende enn hva tilfellet er på kveldstid, er det ikke til å unngå at jeg føler meg en smule beklemt da jeg passerer de berømte utstillingsvinduene i Amsterdams Red Light District. Først registrerer jeg faktisk ikke hvor jeg faktisk er. Det er riktignok en voldsom overvekt av menn i gatene her, men også flere turgrupper anført av skrålende guider. Derfor kvepper jeg til da øynene fokuserer på de minimalt tildekkede kvinnene som stiller kroppene sine til salg bak glassvinduene. Vinduer som også fungerer som dører for innslipp av handlende menn. Og selv om det er midt på dagen, midt i uken, gåes det langt fra stille i disse dørene. På alle kanter knepper det i låser og hengsler, og kundetilstrømmingen virker å være upåklagelig.

Men heldigvis for meg, og de fleste andre tilreisende til nederlendernes hovedstad: Denne byen har mer å vise frem enn prostituerte kvinner på utstilling. Vi har svippet innom kanalbyen en mild vårdag. Her kan du se bilder fra vår ekspresstur i Amsterdam, men merk at kameraet fikk bli i vesken da vi passerte gjennom Red Light District.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer