Amsterdam i Lennons fotspor

Redd for at sommerforelskelsen skal kjølne? Legg dere inn på John Lennons bryllupssuite.

Publisert
Sist oppdatert

Høsten er på god vei inn i vårt ganske land, men du trenger ikke bekymre deg for mye - den kommer litt senere i Amsterdam.

Les også: Storbyguide: Amsterdam

Byen er kjent for sine romantiske broer og kanaler, husbåter, museer, brune kafeer og coffee shops. Men Amsterdam byr også på en rekke spennende hoteller med særpreg og sin egen historie.

Hva med en natt i John Lennon og Yoko Onos bryllupssuite? Her noen gode tips til 5-stjernes hoteller som er verdt et besøk, samt noen bytips man bør ha i bakhodet:

Gode restauranter er det mange av i Amsterdam.
Gode restauranter er det mange av i Amsterdam. Vis mer


Hilton Hotel – John Lennon og Yoko Onos bryllupssuite
Vel vitende om at bryllupet deres kom til å bli en gedigen pressebegivenhet, bestemte Lennon og Ono seg for å bruke oppmerksomheten til å reklamere for verdensfreden. De tilbrakte bryllupsreisen i rom 702 på nettopp dette hotellet en uke i mars i 1969, og inviterte pressen på rommet hver dag fra klokken 9 til 21.

Hilton ligger i gåavstand fra bykjernen og Amsterdams største og mest populære park, Vondelpark. Hvis du vil oppleve byen på tradisjonelt vis, kan du bestille en piknikkurv og leie sykkel i resepsjonen. Alle rommene har trådløst Internett, og sengene er redd med egyptiske bomullslakener.

Fra rundt 1.200 kroner for et dobbeltrom per natt.

Lloyd Hotell – nederlandsk designhotell
Hotellet ligger i Amsterdams fasjonable East Dockland-distrikt, i nærheten av Rijksmuseum. Det tidligere pensjonatet fra 1920-årene er totalrenovert, og kombinerer nå moderne kunst med det originale interiøret.

Rommene har fra én til fem stjerner, og er stylet individuelt av kjente nederlandske designere. Femstjernesrommene er innredet med spesielle møbelgjenstander, blant annet et flygel. For folk som vil komme ekstra tett innpå hverandre, tilbyr hotellet også en fire meter bred seng, hvor opptil åtte personer kan sove ...

Fra rundt 750 kroner for et dobbeltrom per natt (en- til femstjerners rom).

Les også: Rottekult i Amsterdam

Grand Amrâth Hotel – restaurert skipshus
Hotellet åpnet i slutten av 2007, og ligger i et tidligere skipshus fra det 20. århundret, like ved havnen i Amsterdam. Det luksuriøse hotellet kombinerer moderne design med historiske motiver som gjenspeiler Nederlands maritime fortid.

Hotellets Seven Seas Restaurant serverer et utvalg av franske retter med en mediterransk vri, og har en omfattende vinkjeller. Alle rommene har minibar, aviser og Internettilgang.

Fra rundt 1.700 kroner for et dobbeltrom per natt.

Okura sitt svømmebasseng.
Okura sitt svømmebasseng. Vis mer


Okura Hotel – byens beste utsikt
Det luksuriøse spa-hotellet skryter av å ha den beste utsikten over Amsterdam og byens største suite. Hotellet ligger på sandbankene ved Amstel-kanalen, et steinkast unna
Rijksmuseum, Anne Franks hus og Musikkhuset (Concertgebouw). Hotellet har også sin egen brygge, hvor man kan ta et kanalcruise eller bestille vanntaxi.

Du kan nyte et av byens beste måltider i hotellets Michelin-hedrede restaurant Le Ciel Bleu i 23. etasje, som har panoramautsikt over Amsterdam. Hotellets spa har blant annet et 18 meter langt svømmebasseng, spa-bad, sauna og fitnessrom med mulighet for personlig trener.

Fra rundt 1.400 kroner for et dobbeltrom per natt.

Kilde: Hotels.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer