Amsterdam på topp i Europa

Gardermoen helt nede på 48. plass.

Kjedelig å vente på flyplassen? Da kan det være greit med en sitteplass og en laptop. Foto: Silje Ulveseth
Kjedelig å vente på flyplassen? Da kan det være greit med en sitteplass og en laptop. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre flyplasser fra Europa når topp ti på årets kåring av verdens beste flyplasser i 2012. Ingen av disse ligger i Skandinavia, men danskenes Kastrup når opp på femteplass på topp-listen for Europa.

Best i Europa

Amsterdams internasjonale flyplass kommer helt i Europatoppen i årets kåring, mens tyske flyplasser innehar flest plasser på topp-ti-listen. Best i Skandinavia er Københavns Kastrup, som i fjor havnet på tiendeplass i verden. Fulgt av Vantaa i Helsinki.

Europeisk toppliste (internasjonale navn på flyplassene):
1. Amsterdam Schiphol Airport (Nederland)
2. Munich Airport (Tyskland)
3. Zurich Airport (Sveits)
4. London Heathrow Airport (Storbritannia)
5. Copenhagen Airport (Danmark)
6. Frankfurt Main Airport (Tyskland)
7. Barcelona International Airport (Spania)
8. Helsinki Vantaa Airport (Finland)
9. Hamburg Airport (Tyskland)
10. Athens International Airport (Hellas)

Gardermoen må vi helt ned på 48. plass på verdensbasis for å finne. Det er seks plasser bak plasseringen i fjorårets undersøkelse.

Og her finner du verdens beste flyplasshopping

Asia fortsatt best i verden

De tre flyplassene i tet ligger alle i Asia, og er ikke ukjent med topplasseringene. Fjorårets tredjeplasserte på verdensbasis, kommer helt på topp i år. Incheon International Airport i Seoul går av med seieren. Fjorårsvinneren Hong Kong International Airport kommer på tredje, mens Singapore Changi Airport beholder andreplassen. Denne flyplassen kom ut på topp for to år siden. I tillegg er både Beijing Capital International Airport (femte), Kuala Lumpur International Airport (åttende) og Central Japan International Airport (tiende) med i toppen fra Asia.

Europeiske flyplasser besitter tre plasser på listen (fire, seks og sju), mens Vancouver International Airport havner på niende.

LA er stedet "alle" sjekker inn på!

Om kåringen

Skytrax utarbeider listene over de mest likte flyplassene, på basis av undersøkelser gjort blant 12 millioner passasjerer. Kåringen gjennomføres årlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer