Vaksine før ferien?

Anbefaler å fremskynde barnevaksine til europeiske ferie-favoritter

Skal du reise med småbarn til ferieland med meslingeutbrudd, bør du vurdere å fremskynde vaksinen.

MESLINGER PÅ EUROPA-FERIE? Italia er et av landene som opplever et utbrudd av meslinger nå. Når det i tillegg er lav vaksinasjonsdekning i landet, betyr det at smitte-risikoen er større enn ønskelig. Derfor anbefaler Folkehelseinstituttet deg til å vurdere vurdere å fremskynde MMR-vaksinen på barn mellom 9 og 15 måneder. Dette kan også gjelde flere populære Europa-favoritter dersom det kommer et sykdomsutbrudd. Foto: Shutterstock/TNT Scanpix
MESLINGER PÅ EUROPA-FERIE? Italia er et av landene som opplever et utbrudd av meslinger nå. Når det i tillegg er lav vaksinasjonsdekning i landet, betyr det at smitte-risikoen er større enn ønskelig. Derfor anbefaler Folkehelseinstituttet deg til å vurdere vurdere å fremskynde MMR-vaksinen på barn mellom 9 og 15 måneder. Dette kan også gjelde flere populære Europa-favoritter dersom det kommer et sykdomsutbrudd. Foto: Shutterstock/TNT Scanpix Vis mer
Publisert

Det rapporteres stadig om utbrudd av meslinger i populære ferieland i Europa, og dette kan også påvirke norske reisende - spesielt familier med småbarn.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler familier som skal på reise med små barn mellom 9 og 15 måneder, å vurdere å fremskynde meslingevaksinen til før avreise.

Dette gjelder også for populære ferieland i Europa.

Risiko i land med lav vaksinasjonsdekning

- Generelt er det slik at utbrudd i land med lav vaksinasjonsdekning bekymrer mer enn utbrudd i land med høy vaksinasjonsdekning, forteller overlege Øystein Riise ved FHI til Dinside.

Dette er fordi smittefaren blir større i land hvor det er få som er vaksinerte.

Og det er ved meslingeutbrudd i land med lav vaksinasjonsdekning at risikoen for smitte er såpass stor at du anbefales å vurdere å fremskynde vaksinen på barn mellom 9 og 15 måneder.

I barnevaksinasjonsprogrammet er MMR vaksine anbefalt ved 15 måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer