Reiseråd og innreisekarantene

Anbefaler økt smittegrense

EU-kommisjonens anbefaling kan åpne for flere gule land og unntak fra de norske karantenereglene - dersom Norge velger å følge anbefalingen.

HØYERE SMITTETALL: Dersom Norge velger å følge EU-kommisjonens anbefaling, kan det åpne opp for reiser til blant annet Portugal. Her fra Algarvekysten. Foto: NTB
HØYERE SMITTETALL: Dersom Norge velger å følge EU-kommisjonens anbefaling, kan det åpne opp for reiser til blant annet Portugal. Her fra Algarvekysten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag la EU-kommisjonen fram sine råd om hva som bør bli tillatt med tanke på feriereiser mellom EU-land inkludert Norge i sommer.

I tillegg til å oppfordre om å tillate innreise til andre EU-land for fullvaksinerte, foreslår kommisjonen å lette opp i kravet om hvor lav smitten bør være ved innreise fra ett land til et annet for å ikke utløse karantene og liknende.

Per i dag er dette tallet på 25 smittede per 100 000 innbyggere for de siste fjorten dagene, som også Norge baserer seg for i sine reiseråd. Land - eller regioner i Norden - blir gule, og man slipper innreisekarantene ved lavere smitte enn dette.

EU-kommisjonen foreslår derimot å øke grensen til 100 smittede per 100 000 innbyggere.

Anbefaler høyere smittegrense

I EU-kommisjonens pressemelding skriver de at en grense på 100 er betydelig lavere enn dagens gjennomsnitt for smitte i EU, som ligger i overkant av 420.

Som kjent er smittesituasjonen svært varierende i de europeiske landene, der Kypros akkurat nå har flest smittede per innbygger i hele verden, mens for eksempel Portugal ligger godt under 100 smittede, med 66,75 smittede per 100 000 innbyggere - men her er det foreløpig strenge innreiserestriksjoner for turister fra andre land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer