Spania sommer 2021

Andalucia tilbyr covid-forsikring til turister

Dekker alt fra sykehus til hotellopphold og ambulansefly ved covid 19-sykdom.

COVID-FORSIKRING: Det er nok mange som savner å sitte på fortauskafe i Spania med tapas på bordet og noe godt i glasset. Her fra Sevilla i Andalucia, som tilbyr covid-forsikring til turistene. Foto: Halvard Alvik / NTB
COVID-FORSIKRING: Det er nok mange som savner å sitte på fortauskafe i Spania med tapas på bordet og noe godt i glasset. Her fra Sevilla i Andalucia, som tilbyr covid-forsikring til turistene. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at pandemien har lagt reiseplanene til de aller fleste på is det siste året. Turismen i Spania har blødd lenge, og nå kommer landsdelen Andalucia med nytt grep for å få sårt tiltrengt turisme til området.

I Andalucia får nemlig internasjonale gjester en såkalt covid-forsikring hvis du bor på et etablissement i området, heter det på hjemmesidene til den spanske landsdelen.

Dekket for 40 000

Forsikringen skal ifølge nettsiden dekke alle utgifter i forbindelse med sykdom, som behandling og innleggelse på sykehus, hjemtransport med luftambulanse og forlenget hotellopphold for reisefølget. Denne reiseforsikringen skal gjelde ut 2021.

Kanariøyene lokket med en liknende forsikring i 2020.

- Den internasjonale reiseforsikringen dekker behandling og forlenget opphold med inntil 4000 Euro, eller 40 000 norske kroner, dersom besøkende blir rammet av Covid-19 under opppholdet. Dette gjør at turistene vil føle seg beskyttet under oppholdet, sier Juan Marin, Andalucias turismeminister til nettstedet Euro Weekly News.

Savner britene

Det er spesielt fraværet av britiske turister som bekymrer turistministeren. Flyselskap som Jet2 har utsatt flyvninger fra Storbritannia til Spania fram til 23. juni, og nå frykter landet at nok en sommersesong blir ødelagt som følge av alle reiserestriksjonene. Sevilla, Cadiz og Malaga er bare noen av de populære feriedestinasjonene i Andalucia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.