Angrepet av hai, forsikrings­selskapet vil ikke betale

Utenlandsferien ble punktert av et haiangrep som sendte nordmannen på sykehus. I ettertid oppdaget han at reiseforsikringen var ugyldig.

FORSIKRINGSSELSKAPET VIL IKKE BETALE: Nordmannen havnet på sykehus etter et hai-angrep på ferien. Regningen kom på 75.000 kroner, som han trodde forsikringsselskapet ville betale, men så kom kravet om tilbakebetaling. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FORSIKRINGSSELSKAPET VIL IKKE BETALE: Nordmannen havnet på sykehus etter et hai-angrep på ferien. Regningen kom på 75.000 kroner, som han trodde forsikringsselskapet ville betale, men så kom kravet om tilbakebetaling. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nordmannen ble angrepet av en hai under bading på en utenlandsferie og ble innlagt på privat sykehus for behandling.

Sykehuset fikk raskt en betalingsgaranti fra SOS International, på vegne av forsikringsselskapet, men etter noen dager ble det klart at forsikringen ikke lenger var gyldig.

Forsikringsselskapet ville dermed ikke dekke sykehusregningen som endte på 75.000 kroner.

Dette har kunden klaget på og etter at forsikringsselskapet har nektet å betale så har saken vært oppe til behandling i klagenemnda. De gir forsikringstakeren delvis medhold - men det er likevel ikke sikkert at forsikringsselskapet vil følge vedtaket.

Ugyldig forsikring

Forsikringstakeren hadde en Reise Pluss-forsikring som dekker reiser i hele verden i inntil ti uker.

Tabben var at forsikringstakeren hadde vært på reise i over ti uker da det ublide møtet med haien inntraff - og han var således egentlig uforsikret.

Likevel ble han innlagt på et privat sykehus for legebehandling, og sykehuset fikk ganske raskt en betalingsbekreftelse fra SOS International, som håndterer denne typen henvendelser på vegne av forsikringsselskapene. I dette tilfellet var nordmannen forsikret i Gjensidige Forsikring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer