Forbrukertilsynet

Anmelder reisearrangør

Selskapet er anmeldt for brudd på pakkereiseloven og markedsføringsloven.

ANMELDER REISEARRANGØR: Selskapet Route 66 International er anmeldt av Forbrukertilsynet. Foto: Forbrukertilsynet
ANMELDER REISEARRANGØR: Selskapet Route 66 International er anmeldt av Forbrukertilsynet. Foto: Forbrukertilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er selskapet Route 66 International er anmeldt av Forbrukertilsynet. Den daglige lederen er også anmeldt, opplyser Forbrukertilsynet , som nå avventer politiets behandling av saken.

Forbrukertilsynet mener selskapet har brutt loven ved å ikke ha stilt reisegaranti overfor Reisegarantifondet – selv om de opplyser forbrukerne om garanti på sine sider.

Til tross for sju fellelser i Pakkereisenemnda nekter selskapet å refundere kundene som hadde bestilt pakkereiser på den amerikanske veistrekningen Route 66 sommeren 2020. Reisene ble avbestilt eller kansellert som følge av koronapandemien, skriver NRK.

Selskapet har ti dager på seg

Selskapet har fått ti dager på seg til å refundere pengene til kunder for avlyste turer.

Forbrukertilsynet mener forholdene faller under bedrageri, eller forsøk på bedrageri etter straffeloven, i tillegg brudd på markedsføringsloven og pakkereiseloven.

- Som forvaltningsorgan har Forbrukertilsynet en plikt til å samordne eventuell sanksjonsbruk med politiet i saker hvor vi har grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, sier direktør Trond Rønningen i Forbrukertilsynet.

Nettsidene til selskapet er nede

NTB har bedt daglig leder om en kommentar til vedtaket fra Forbrukertilsynet.

- Begge nettsidene våre er nå tatt ned mens vi endrer på alle vilkår slik at de blir 100 prosent slik tilsynet vi ha det, skriver daglig leder i en sms og legger til at saken er avsluttet.

- Tilsynet er 100 prosent fornøyd med dette, og saken er avsluttet, sier han.

Rønningen i Forbrukertilsynet sier til NTB at dette ikke stemmer.

- Vi har i flere omganger forsøkt å få tilbakebetaling fra daglig leder i forbindelse med anmeldelsen. Han har ikke svart på våre tidligere henvendelser.

Forbrukertilsynet fikk en e-post fra daglig leder torsdag ettermiddag, men Rønningen sier at denne endrer ikke grunnlaget for anmeldelsen.

- Saken er fremdeles under saksbehandling hos oss, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer