Coronaviruset

Anonyme tall avslører karantenevanene våre

Google har frigitt statistikk som viser hvordan verden har endret vanene sine som følge av coronakrisen.

I FARTA: Bare ett område har sett en oppgang, hva gjelder hvor vi har oppholdt oss etter coronautbruddet. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
I FARTA: Bare ett område har sett en oppgang, hva gjelder hvor vi har oppholdt oss etter coronautbruddet. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Google tilbyr som kjent flere stedstjenester, og bruker mer enn gjerne posisjonsdata fra brukerene sine for å videreutvikle tjenestene sine.

Selv om Google spør om tillatelse til å bruke din data, er det ikke alltid lett å være klar over ha selskapet egentlig har tilgang til.

Utgangspunktet

Fredag morgen kom en ny søkefunksjon fra Google, som med hjelp fra anonymisert data viser utviklingen i hvor vi har beveget eller oppholdt oss fra midten av februar, frem til slutten av mars.

Grafene viser prosentvis opp- og nedgang i hvor mye vi har oppholdt oss på offentlige områder.

Områdene omfatter detaljhandel og rekreasjon, dagligvare og apotek, parker, kollektivknutepunkt, arbeidsplasser og boliger.

Her kan du velge hvor i verden du vil se tall fra.

Utviklingen for hver kategori tar utgangspunkt i tidslinjen fra 16. februar til 29. mars.

Her er den norske mobilitetsutviklingen:

Detaljhandel og rekreasjonDetaljhandel og rekreasjon har sett en mobilitetsnedgang på 65 prosent.

Denne kategorien omfatter ifølge Google restauranter, kafeer, kjøpesentre, fornøyelsesparker, museer, bibliotek og kinosaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.