ANSA - mer enn festarrangører

ANSA - Association of Norwegian Students Abroad - jobber for deg som vil studere i utlandet, enten du velger å reise bort for en liten del av studiet, eller tar hele utdannelsen din i et annet land.

Publisert
Sist oppdatert
Christian Thorn og de andre informasjons- konsulentene i ANSA svarer på dine spørsmål. Du kan ringe dem, maile, eller stikke innom kontorene, sentralt i Oslo.
Christian Thorn og de andre informasjons- konsulentene i ANSA svarer på dine spørsmål. Du kan ringe dem, maile, eller stikke innom kontorene, sentralt i Oslo. Vis mer


Av de nesten 15.000 norske studentene som har reist utenlands er over 9.000 medlemmer av ANSA. Hvorfor det?

I følge hjemmesidene deres ivaretar ANSA de norske utenlandsstudentenes faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle interesser, samt at de arbeider med å skape forståelse for den ressurs utenlandsstudentene representerer i kraft av sin internasjonale erfaring og kompetanse. De er aktive innenfor tre hovedområder: fremmer interessene til norske studenter i utlandet overfor norske myndigheter, driver velferdsarbeid og gir informasjon om studier i utlandet.

Så hva tror de passer for meg?
- Vi kan ikke gjette hva folk vil bli eller hvor de vil dra - men kommer du til oss med en viss peiling på hva du vil studere, og hvor du vil reise, skal vi nok klare å hjelpe deg et langt stykke på vei, sier Christian Thorn, informasjonskonsulent i ANSA.

De har en god oversikt over hvilke studier som finnes der ute, hvilke som er godkjent av norske utdanningsmyndigheter (dette er viktig!), og ikke minst: hvilke utdanninger du kan få støtte til fra Lånekassen - og hvor mye.

Det foreligger forslag til endringer for lån og stipend til utenlandsstudenter i statsbudsjettet. Hva dette kan ha å si for deg som tenker å studere i utlandet kan du lese her.

Nettverk

Aller viktigst for deg som reiser, er kanskje ANSAs store nettverk av studenter i utlandet.
De kan for eksempel formidle kontakt med studenter som har vært der du skal reise - eller fremdeles er der så du har en kontaktperson - og det arrangeres mange sosiale eventer i løpet av skoleåret i de fleste land der ANSA er representert. Denne delen av ANSAs aktiviteter er det ofte medlemmene selv som står for og organiserer, men det kan søkes om midler fra ANSA sentralt.

Ekstern lenke:
ANSAs nettsider


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer