ANSA - mer enn festarrangører

ANSA - Association of Norwegian Students Abroad - jobber for deg som vil studere i utlandet, enten du velger å reise bort for en liten del av studiet, eller tar hele utdannelsen din i et annet land.

Publisert
Sist oppdatert

Av de nesten 15.000 norske studentene som har reist utenlands er over 9.000 medlemmer av ANSA. Hvorfor det?

I følge hjemmesidene deres ivaretar ANSA de norske utenlandsstudentenes faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle interesser, samt at de arbeider med å skape forståelse for den ressurs utenlandsstudentene representerer i kraft av sin internasjonale erfaring og kompetanse. De er aktive innenfor tre hovedområder: fremmer interessene til norske studenter i utlandet overfor norske myndigheter, driver velferdsarbeid og gir informasjon om studier i utlandet.

Så hva tror de passer for meg?- Vi kan ikke gjette hva folk vil bli eller hvor de vil dra - men kommer du til oss med en viss peiling på hva du vil studere, og hvor du vil reise, skal vi nok klare å hjelpe deg et langt stykke på vei, sier Christian Thorn, informasjonskonsulent i ANSA.

De har en god oversikt over hvilke studier som finnes der ute, hvilke som er godkjent av norske utdanningsmyndigheter (dette er viktig!), og ikke minst: hvilke utdanninger du kan få støtte til fra Lånekassen - og hvor mye.

Det foreligger forslag til endringer for lån og stipend til utenlandsstudenter i statsbudsjettet. Hva dette kan ha å si for deg som tenker å studere i utlandet kan du lese her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer