Ansvarlig turisme

Turisme blir ofte beskyldt for å rasere omgivelsene og ødelegge lokal kultur. Her er turistprosjekter som prøver å bevare både natur, kultur og miljø.

Publisert
Sist oppdatert

National Geographic Traveller magazine og Conservation International har kåret miljøvennlige, kulturelt- og sosialt ansvarlige turistvirksomheter i kategoriene naturreiser, historie og kultur, hotell/bosted og destinasjonsforvaltning. Det høres tørt ut, men bak prisene ligger ønsket om å belønne operatører som satser på miljøvennlig drift, bevaring av lokal kultur og ansvarsfull drift av turistoperasjoner. Målet skal være å bidra til bevaringen av naturressurser og verdens kulturarv.

Naturreiser

Al Maha Desert Resort i Dubai vant kategorien for naturreiser. Dette er et overnattingstilbud i luksusklassen som er bygget opp etter mønsteret av en beduinleir. Ørkenbevaring står i fokus, og et stort område rundt feriestedet blir nå omgjort til nasjonalpark for å hindre ødeleggelser.

Nominert var også Chumbe Island Coral Park på Zanzibar (Tanzania), der et tidligere nedslitt og overfisket rev nå har blitt en beskyttet havspark der snorklere kan oppleve fargerikt undervannsliv ved hjelp av guide. Den andre nominerte var Kwandwe Private Game Reserve i Sør-Afrika, der nedslitt jordbruksland er restaurert til frodig viltpark på bare fem år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer