Antallet savnede minker

Navnelistene på norske savnede etter katastrofen i Asia ble offentliggjort klokken 11.30 i dag. Kun timer etterpå er antallet savnede kraftig redusert.

Publisert
Sist oppdatert

Flere land har allerede publisert navnelister over savnede, noe som raskt har ført til at tallene har endret seg. Personer som ikke vet de er savnet melder seg, og andre som ikke er oppført fra før kommer til. Det er derfor sannsynlig at tallene og listene vil endre seg også her, etter offentliggjøring.

Her finner du listenSavnede etter flombølgene

Listen over savnede personer pr. 3. januar 2005 kl 11.30 inneholdt navn på 275 savnede personer. Allerede klokken 13 ble listene revidert, og antall savnede redusert til 242. Klokken 15 krympet listen ned til 150 navn. Tirsdag morgen, et knapt døgn etter offentliggjøringen var det 91 personer igjen på savnetlisten. Onsdag morgen er tallet ytterligere redusert til 81 personer. Blant dem er det fortsatt mange barn, 16 under 10 år og 10 mellom 10 og 18 år.

Ikke endelig

Kripos skriver på sine sider at dette ikke er en endelig liste og at tallet vil bli kontinuerlig oppdatert etter hvert som politiet mottar nye opplysninger.

De skriver videre at det er uvanlig at politiet offentliggjør en ufullstendig liste. I en situasjon som denne er det imidlertid avgjørende viktig å finne savnede og få de omkomne hjem. Politiet ber om forståelse blant pårørende for nødvendigheten av publisering på et så tidlig tidspunkt, der det fremdeles er en mulighet for feilregistreringer. Politiet er fortsatt avhengig av pårørende og publikums hjelp for at listen over de savnede så raskt som mulig skal kunne bli fullstendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer