Antibes - ikke bare milliardæryachter

De kjente stedene langs Rivieraen har blitt stemplet som lekeplass for rikinger. Men området har også mye å tilby for oss med langt mindre å rutte med.

Publisert
Sist oppdatert

Saint-Tropez hørte jeg vel om første gang om i forbindelse med Brigitte Bardot, Monte Carlo - et dekandent fyrstedømme med rally, Formel 1 og casino. Cannes var filmfestival, Nice var bare et stort sted på kartet , men Antibes skilte seg ut.

Det var her det var jazzfestival, hvor mange av de store stjernene hadde sin europeiske debut for ganske lenge siden. Festivalen startet allerede i 1960 og Miles Davis' akustiske kvintett spilte her i 1963, og innspillingen fra konserten står som et fyrtårn i jazzhistorien. Karin Krog hadde sin internasjonale debut her i 1964.

Se bilder fra jazzfesten i Antibes

Bakgrunnen for festivalen, som ikke foregår i selve Antibes, men i nabobyen Juan-le-Pins, strekker seg tilbake til 1920-årene, da rike amerikanere bosatte seg her og tok med seg sin favorittmusikk på 78-plater. Senere ble kjente orkestre invitert hit og sammen med den franske fiffen og stjerner fra fransk underholdning som Maurice Chevalier oppsto en livsstil hvor jazzen var en viktig ingrediens.

Live - musikken lever fremdeles

Tidene forandrer seg som kjent, og også musikkens rolle i de forskjellige tidsepoker. Jazzen har influert praktisk talt alle musikkstiler i den vestlige verden, men er i seg selv ikke akkurat noen kommersiell hovedtrend. Underholdningsindustrien og media har tatt et stadig sterkere grep om musikken for å gjøre den så salgbar som mulig, men dette grepet har etter hvert skviset livssaften ut av de som lager og framfører musikken og bransjen er i ferd med å stå igjen med noen tomme og klamme, slitne hender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer