Åpne skibakker 17.mai-helga

- Det er veldig uvanlig.

17. MAI PÅ SKI? Flere skibakker har åpent til helga, og det er helt spesielt. Vanligvis er det slutt på sesongen i starten av mai. Noen skal også ha åpent neste helg, som er langhelg med inneklemt-dag etter Kristi Himmelfartsdag. Myrkdalen Fjellheiser har 17.mai-feiring i skibakken, med 17.mai-mat i cafeen og kanskje korpsmusikk i bakken. Bildet er fra Myrkdalen Fjellheiser. Foto: Jill Jaren
17. MAI PÅ SKI? Flere skibakker har åpent til helga, og det er helt spesielt. Vanligvis er det slutt på sesongen i starten av mai. Noen skal også ha åpent neste helg, som er langhelg med inneklemt-dag etter Kristi Himmelfartsdag. Myrkdalen Fjellheiser har 17.mai-feiring i skibakken, med 17.mai-mat i cafeen og kanskje korpsmusikk i bakken. Bildet er fra Myrkdalen Fjellheiser. Foto: Jill Jaren Vis mer
Publisert

17. mai-togene er avlyst, og nasjonaldagen blir veldig annerledes for alle som er vant til å feire med tog og korpsmusikk.

En gladnyhet for alle som på grunn av coronautbruddet ikke fikk stått nok på ski i vinter, er at det fremdeles er muligheter:

- Det er endel alpinanlegg som har åpent ennå, og det er veldig uvanlig, de fleste vinterskistedene stenger vanligvis rett etter 1. mai-helga. Da er det tradisjonelt sett slik at folks fokus går over på båtpuss, selv om det ofte er gode forhold i fjellet. Og i år er det unike snømengder, sier Camilla Sylling Clausen, daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening.

Ifølge informasjonen på Fnugg.no er disse som har åpent nå: Fonna, Dombås, Myrkdalen, Bualie Golsfjellet, Sirdal, Brokke og Hovden. I tillegg Røldal og Juvass.

Clausen understreker at det er mange som vurderer åpning fra uke til uke, så det lønner seg å sjekke med anlegget direkte før man legger ut på tur.

- Det er veldig hyggelig å kunne tilby åpne bakker så lenge ut i mai på en så flott og ekstraordinær sesong. Om det er kaldt og mørkt og korte dager midt på vinteren, kan man nå få lange, fine og varme dager med litt mindre klær og få litt sol og varme i kinna, sier Clausen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.