Åpner bordeller for å bli kvitt sextrafikken på La Rambla

Barcelonas bymyndigheter ser ingen annen utvei.

Når kvelden kommer dukke de prostituerte opp på La Rambla. (Dette bildet er et illustrasjonsfoto fra La Rambla.) Foto: Wikipedia
Når kvelden kommer dukke de prostituerte opp på La Rambla. (Dette bildet er et illustrasjonsfoto fra La Rambla.) Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden publiserte den spanske avisen El Pais bilder av prostituerte og turister som hadde åpenlys sex ved Barcelonas største turistgate, La Rambla.

Bildene skapte storm, og folk krevde at Barcelonas myndigheter tok tak i problemet. Som Oslo plages Barcelona av utenlandske prostituerte, hovedsaklig afrikanske, som kommer til byen for å selge sex. Mange av dem er traffickingofre.

La Rambla skal være Barcelonas praktgate, men i dag kryr det av lommetyver, langere og altså prostituerte langs gaten. Det er vanskelig å få gjort noe med problemet, da prostitusjon ikke er ulovlig i Spania.

Åpner flere bordeller

Nå ønsker borgermester Jordi Hereu å åpne flere bordeller i området rundt La Rambla, skriver Timesonline.co.uk. Målet er å få de prostituerte og kundene deres vekk fra La Rambla. Forslaget møter protester fra flere hold. Et motargument er at Barcelona dermed vil få et "red light district" som Amsterdam.

Se hvor du ikke bør bo på hotell i Oslo, Stockholm og København

En problemgate

La Rambla var en gang en praktgate, og en naturlig destinasjon for turister. I dag er gaten, og særlig de nedre delene, fulle av tiggere, gateselgere, lommetyver og prostituerte. Restaurantene langs gaten er overprisede, og det er slett ikke her du finner den beste maten i byen. Det er faktisk ganske merkelig at turistene flokker hit.

Dette er Barcelonas turistmagneter

Stalltipset må være at dersom du vil se La Rambla, så dra hit på dagen. Og pass for all del godt på eiendelene dine, for gågaten er yndlingsstedet til byens utallige lommetyver. Det fikk det norske paret Robin Hotledal og Louise Koren Dahll oppleve i sommer. De klarte uten å vite det å feste gjerningsøyeblikket da lommetyven slo til på kameraet. Se den frekke tyven på bildet her.

Les også: Bo bra i Barcelona

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer