Storbyferie:

Åpner et helt nytt København

Her er nyhetene du kan oppleve etter coronapausen i Købehavn.

VÅRSTEMNING: Det er vår i København, og nå åpenbarer det seg nye opplevelser som har kommet til under pandemien. Foto: Odd Roar Lange
VÅRSTEMNING: Det er vår i København, og nå åpenbarer det seg nye opplevelser som har kommet til under pandemien. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN: Den 1,1 km lange gågata Strøget myldrer av folk, ved kafeene og restaurantene i Nyhavn er det knapt et ledig bord å finne for sent ankomne gjester, og streetfood-restaurantene som tiltrekker seg et ungt publikum, har allerede lange køer.

Endelig kan københavnerne smile igjen.

Og det gjør de gjerne sammen med sine favorittgjester fra Norge. For i over to år har Danmarks tett befolkede hovedstad vært hardt rammet av pandemi, restriksjoner og turistfravær.

Nå åpner byen igjen, og alt er klart for en sommer hvor nordmenn atter en gang kan oppleve at «det er dejlig å være norsk i Danmark».

Men hva har skjedd mens nordmenn har vært hjemme i sitt eget land?

København har fått nye hotell, nye restauranter, nye galleri og utstillinger. Nye opplevelser. Det er et nytt København som re-åpner etter coronastengningene.

Og det er god grunn til å glede seg.

Høy stemning i hotellet

Stemningen er høy i det som er en kombinasjon av en bar, resepsjon, restaurant og lounge på det nye hotel The Socialist i Bremerholm 6, et ytterst kort pilskudd fra handlegata Strøget og Kongens Nytorv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.