Åpner for familieferier

Myndighetene sier fredag at besteforeldre med lett forhøyet risiko for coronasmitte kan feriere sammen med barn og barnebarn.

FERIE SAMMEN: Foto: NTB Scanpix
FERIE SAMMEN: Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kunne Erna Solberg komme med gladnyheten til norske familier, der besteforeldre har måttet holde avstand over flere måneder på grunn av faren for coronasmitte:

Nå kan familier planlegge ferie sammen.

Hold deg i Norge

Statsministeren selv kunne si at det nå er trygt å planlegge Norgesferie, og anbefalte med glimt i øyet Bergen som reisemål .

Hun kunne videre fortelle at det nå er åpent for å reise over hele landet, men at vi må unngå å spre smitte. Og er dy syk, så hold deg hjemme, påpekte Solberg.

Anbefalingen om å stort sett være sammen med familiemedlemmer fra egen husholdning vedvarer, men gladnyheten fredag fra landets statsminister er at mange besteforeldre kan feriere med familien sin - selv om de har lett forhøyet risiko.

- Det er fortsatt viktig for de som har et sterkt risikobilde, at de vurderer om de bør feriere sammen med familiemedlemmer, da det ikke vil være å anbefale, påpeker Solberg.

- Hvis du derimot er i en lett forhøyet risikogruppe, så kan besteforeldre reise på ferie sammen med barnebarn. Dette gjelder fra i dag, lød beskjeden fra statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer