Åpner for kongelig glans

En av hovedstadens fremste attraksjoner kan lokke folk innendørs også i år. Benytt anledningen, og kikk innom slottsdørene i sommerferien.

Gullforgylning og møbler du neppe finner i selv de mest møblerte hjem venter på slottet.
Gullforgylning og møbler du neppe finner i selv de mest møblerte hjem venter på slottet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fjerde år på rad kan du få innsyn bak de høye vinduene i landets mest kjente bygning. Selv om kongeparet har flyttet inn i de øvre gemakkene, får de som forhåndsbestiller billett bli med på en guidet tur rundt i Slottets to offisielle etasjer. Stukkaturer, malerier, draperier og gullforgylning venter for den som legger 90 kroner på disken i sommer. Barn mellom 3 og 12 slipper med 80 kroner, det samme gjør pensjonister og studenter. Grupper på over 15 personer slipper med 80 kroner per person.

 • Mer om Slottets spennende historie.
 • BILDER: Fra Statsråd til himmelseng

 • BILDER: Audiens, middag og ball..
 • Skroll ned for mer.

  100-årsdag

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Onsdag 2. juli ville selveste folkekongen fylt 100 år. Dette markeres på Slottet, og omvisningene i sommer vil være viet Kong Olav. I Lille Festsal og Store Festsal kan du se utstillinger med minner fra kongens liv. Selve jubileumsdagen er imidlertid Slottet stengt for publikum.

  Forhåndssalg

  Du kan ikke troppe opp på trappene for å delta på omvisning. Du må ha billett, og den må være kjøpt på forhånd. Du får dem hos billettservice, og det er fortsatt billetter igjen til de fleste dagene.

  Omviserne tar med grupper på maks 50 personer i gangen, og viser deg de viktigste rommene i 1. og 2. etasje. Du kan besøke slottet mellom 22. juni og 17. august. Omvisningene går daglig mellom klokken 10 og 1640, med unntak av fredager, søndager og kongelige fødselsdager. Da er det omvisninger mellom klokken 13 og 1640. Grupper starter tre ganger i timen, og turen rundt i de staselige rommene tar omkring en time.

  Er kongen hjemme?

  Kronprinsstolen i Statsrådsalen.
  Kronprinsstolen i Statsrådsalen. Vis mer


  Det er ikke mulig å si sikkert om kongen er hjemme når du kommer på besøk. Men av flagget på toppen av Slottet kan du i alle fall finne ut følgende: Slottet flagger med kongeflagg når kongen er i landet, og ikke bor på Stiftsgården i Trondheim eller på Kongeskipet Norge. Om Kongen er i utlandet, men Kronprinsen er i Norge, flagges det med kronprinsflagg. Om ingen av dem er i landet, flagger slottet med statsflagg.

 • Les mer om Slottets spennende historie

 • BILDER: Fra Statsrådsal til himmelseng

 • BILDER: Audiens, middag og ball..
 • Mer kongelig omvisning

  Har du ikke fått nok av kongelig pomp og prakt, kan du ta turen rundt i verden for å beundre edle riksregalier. Se blant annet verdens største diamant i London.

 • Storbyferie med gull og diamanter.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer