Åpner for kongelig glans

En av hovedstadens fremste attraksjoner kan lokke folk innendørs også i år. Benytt anledningen, og kikk innom slottsdørene i sommerferien.

Gullforgylning og møbler du neppe finner i selv de mest møblerte hjem venter på slottet.
Gullforgylning og møbler du neppe finner i selv de mest møblerte hjem venter på slottet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fjerde år på rad kan du få innsyn bak de høye vinduene i landets mest kjente bygning. Selv om kongeparet har flyttet inn i de øvre gemakkene, får de som forhåndsbestiller billett bli med på en guidet tur rundt i Slottets to offisielle etasjer. Stukkaturer, malerier, draperier og gullforgylning venter for den som legger 90 kroner på disken i sommer. Barn mellom 3 og 12 slipper med 80 kroner, det samme gjør pensjonister og studenter. Grupper på over 15 personer slipper med 80 kroner per person.

Mer om Slottets spennende historie.

BILDER: Fra Statsråd til himmelsengBILDER: Audiens, middag og ball..

Skroll ned for mer.

100-årsdag

Onsdag 2. juli ville selveste folkekongen fylt 100 år. Dette markeres på Slottet, og omvisningene i sommer vil være viet Kong Olav. I Lille Festsal og Store Festsal kan du se utstillinger med minner fra kongens liv. Selve jubileumsdagen er imidlertid Slottet stengt for publikum.

Forhåndssalg

Du kan ikke troppe opp på trappene for å delta på omvisning. Du må ha billett, og den må være kjøpt på forhånd. Du får dem hos billettservice, og det er fortsatt billetter igjen til de fleste dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer