Nye innreiseregler til USA:

Åpner for nordmenn

I november åpner USA for at fullvaksinerte europeere kan slippe inn i landet.

NYE INNREISEREGLER: Fra og med 8. november kan man igjen reise til USA. Foto: NTB / Shutterstock
NYE INNREISEREGLER: Fra og med 8. november kan man igjen reise til USA. Foto: NTB / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter mer enn halvannet år med corona-pandemi, restriksjoner og stengte grenser er det mange nordmenn som tørster etter å få reise utenlands igjen.

Flere landegrenser har nå åpnet opp, helt eller delvis. Følgelig er det fortsatt mange restriksjoner å ta hensyn til. Men USA har vært nærmest umulig å komme seg inn i, siden et forbud slo til for fullt i mars 2020.

Unntaket har vært for diplomater, journalister og personer med nær familie i USA. Vanlige turist- og arbeidsreiser har vært og er fortsatt ikke tillatt - til tross for at smitten er mindre omfattende i Europa enn i USA.

Åpner endelig opp

Men for de som verker i kroppen etter å reise på amerikansk storbyferie i New York, Miami og Chicago eller til rurale strøk og leting etter slektninger i for eksempel Montana har vi gode nyheter:

Mandag 8. november åpnes også grensene til USA opp. Dette gjelder fra ett minutt over midnatt, New York-tid, eller klokka 06.01 norsk tid.

Men det er naturligvis restriksjoner du må kjenne til.

Må dokumentere

Én av betingelsene for å slippe inn i landet er at man må legge fram vaksinasjons-dokumentasjon. For at siste vaksinedose skal gjelde, må den være tatt mer enn to uker før du reiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer