Åpner for reiseråd til regioner

Danmark innfører regionale reiseråd - Norge avventer.

KAN ÅPNE? Danskene vil nå gi regionale reiseråd i hele Europa. Dermed kan det åpnes for reiser til Kanariøyene (bildet) om smitten der skulle synke nok. Foto: NTB Shutterstock
KAN ÅPNE? Danskene vil nå gi regionale reiseråd i hele Europa. Dermed kan det åpnes for reiser til Kanariøyene (bildet) om smitten der skulle synke nok. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver danske UD at de torsdag presenterer en ny modell for reiseråd i Europa, som gir mulighet for å åpne for reiser til regioner med lav smitte i land med ellers høy smitte. Det nye systemet gjør også at det kan advares mot reiser til regioner med høy smitte, i land med ellers lav smitte.

Danskene tar dermed utgangspunkt i EUs nye system for reiseråd på regionsbasis - også utenfor Norden.

Mer detaljerte reiseråd

Danmarks nye system for reiseråd gjelder fra begynnelsen av desember, og utenriksminister Jeppe Kofod uttaler at de kan gi mye mer detaljerte reiseråd enn i dag.

- Dette gir oss mulighet til å holde lav-smitte-regioner åpne, forutsatt at landene leverer nødvendige smitte- og testdata, sier Kofod.

Det norske utenriksdepartementet uttalte til Dinside 19. oktober at regjeringen vil komme tilbake til spørsmålet om det skal bli gitt reiseråd basert på regioner også i land utenfor norden, og at det er opp til hvert enkelt land å beslutte hvilke tiltak som skal gjelde.

13. november kunne regjeringen melde at de gjør tilpasninger til EUs system for reiseråd, men ikke på når det gjelder reiseråd på regionnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.