Åpner restauranter i parkerte fly

Singapore Airlines med ellevilt tiltak for å øke inntjeningen.

PARKERT FLYMAT: Singapore Airlines inviterer til flymat-restaurant i parkerte fly, men foreløpig kun ved Singapore Chiangi-flyplassen. Du kan booke servering både i suite, businessklasse og økonomiklasse. Foto: Singapore Airlines Vis mer
Publisert

Selv om noen lavprisselskaper synes å greie seg greit gjennom coronakrisen så langt - og endatil etablerer nye baser og nye ruter, som Wizz Air i Norge - er det tøffe tider for de fleste flyselskapene.

Flere flyselskap er ute med kreative framstøt for å skape noe inntjening - og som de selv sier: for å forsøke å tilfredsstille noe av reisesavnet hos befolkningen. Vi har tidligere skrevet om de spesielle «Hello Kitty-flygingene» og om de superbillige billettene til 7 kroner.

Nylig arrangerte australske Qantas en rundtur over kjente severdigheter som Great Barrier Reef og Uluru, med avgang og retur til samme sted - noe som ifølge CNN utløste kritikk fra miljøorganisasjoner.

Nå åpner Singapore Airlines pop-up restaurant med flymat om bord parkerte fly.

Arrangementet ble så populært da de første billettene ble lagt ut mandag denne uka, at de har utvidet.

Utsolgt på 30 minutter

Ifølge amerikanske Bloomberg, var det opprinnelig snakk om to restaurantserveringer om bord parkerte Singapore Airlines A380-fly på Singapore Chiangi-flyplassen.

Tilbudet ble imidlertid så populært at billettene ble utsolgt allerede etter 30 minutter.

De første serveringene er lunsjarrangementer 24. og 25. oktober.

Ettersom etterspørselen ble så stor, har de utvidet til flere lunsjarrangement - og i tillegg middagsserveringer.

Ifølge Lena Petersson, pressekontakt for Singapore Airlines i Norge, er det foreløpig ikke planlagt liknende arrangementer andre steder.

- Men det er mange som savner å fly. Så hvem vet? sier Petersson til Dinside.

Førsteklasse eller turistklasse?

Ifølge Bloomberg, er det mulig å bestille serveringen på ulike klasser på flyet. Og som ved en vanlig flyging, er det stor forskjell på prisingen på de ulike klassene.

Et måltid i en suite koster 642 Singapore dollar (4335 norske kroner), mens businessklasse-servering koster 321 Singapore dollar (2168 kroner).

Premium economy koster S$ 96,30 (648 kroner) og standard økonomiklasse koster S$ 53,50 (365 kroner).

Kjent for maten

Det er ikke sikkert at Ryanair hadde fått samme responsen om de åpnet en pop-up restaurant på sine parkerte fly - selv om vi ble positivt overrasket da vi testet ut flymaten på Ryanair for ei tid tilbake.

Singapore Airlines er blant de flyselskapene som er kjent for sin gode matservering - og de har gjentatte ganger blitt kåret til både verdens beste flyselskap. Seinest i sommer, hvor reisemagasinet Travel+Leisure kåret dem til verdens beste internasjonale flyselskap for 25. året på rad.

Dette kommenterer også Petersson overfor Dinside:

- Singapore Airlines er jo også kjent for sin meget gode flymat - som jo sikkert også bidrar til den gode responsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer