Åpnet SAS-appen: Noe var galt

Da Elin Krüger åpnet SAS-appen tirsdag kveld, fikk hun opp et annet navn enn sitt eget. Nå er hun bekymret for konsekvensene.

BEKYMRET: Elin Krüger er bekymret for om personalia har havnet på avveie etter cyberangrepet SAS ble utsatt for. Foto: Privat
BEKYMRET: Elin Krüger er bekymret for om personalia har havnet på avveie etter cyberangrepet SAS ble utsatt for. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er kjempeskummelt. Spørsmålet er om noen har fått opp mitt navn, og hva de eventuelt har fått tak i av informasjon, sier Krüger til Dagbladet.

SAS ble utsatt for et cyberangrep tirsdag kveld. Klokka 18.00 er det mulig å komme inn på nettsidene til flyselskapet. Men problemene vedvarer, og selskapet opplyser i kveld at personopplysninger er på avveier.

I 19.40-tida uttaler selskapets kommunikasjonsdirektør Karin Nyman til Aftonbladet at det jobbes med å få stengt ned selskapets app før ytterligere personopplysninger lekkes.

Klokka 21.30 opplyser pressesjef i SAS Norge, Tonje Sund, at det jobbes på spreng for å stanse angrepet.

- Vi har ingen ytterligere kommentar nå, og kommer tilbake med mer informasjon så snart som mulig, sier hun til Dagbladet.

Bekymret for persondata

En av konsekvensene av angrepet er altså at brukere av appen får opp et annet navn enn sitt eget når de logger seg på.

Elin Krüger får fortsatt opp et annet navn enn sitt eget da hun snakker med Dagbladet klokka 20.50, men i løpet av telefonsamtalen får hun en feilmelding med beskjeden «Noe gikk galt». Kort tid etter dukker hennes eget navn opp igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.