Åre et av verdens beste skisentre

Havner på topp ti-listen over 2009 beste steder å stå på ski.

Åre har hatt rekordsesonger de siste årene, og mange av gjestene er nordmenn. Foto: Per Erikkson/Trigger Photo/Ski
Åre har hatt rekordsesonger de siste årene, og mange av gjestene er nordmenn. Foto: Per Erikkson/Trigger Photo/Ski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske skisenteret Åre i Midt-Sverige har æren av å komme med på reisemagasinet Condé Nast Travellers liste over de beste skidestinasjonene i 2009.

Åre er godt kjent som et bra skisenter for oss nordmenn, og trøndere valfarter over grensen for å teste bakkene.

- Dette er utrolig hedrende, og vi er veldig glade for å komme med på denne listen sammen med så mange andre fine skidestinasjoner, sier Linda Wasell, presseansvarlig i Skistar Åre.

Condé Nast Traveller karakteriserer Åre som Skandinavia ledene skidestinasjon, og trekker frem at Åre kan skilte med bakker for alle ferdighetsnivåer. Dette gjør Åre til en flott destinasjon både for barnefamiliene, og de mer ihugga alpinistene. Åre har dessuten moderne heiser som frakter folk til toppen av bakkene i radig fart. Mange av disse ble utbygget i forbindelse med at Åre arrangerte VM i alpint i 2007.

- Nytt av i år er vårt første femstjernershotell, Copperhill Mountain Lodge. I forbindelse med dette hotellet er det bygget en liten heis, sier Wasell.

Årets to største arrangementer i Åre er verdenscupen i freestyle som går av stabelen i 7.-8. mars, og selvsagt finalen i verdenscupen i alpint, som foregår i uke 11, 9.-15. mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer