Arendal

Ikke bare rutebilstasjonen og riffla påmfri i serien Lille Lørdag...

Publisert
Sist oppdatert

Arendal, Aust-Agders hovedstad, ligger på sørlandskysten ved Nidelvas utløp og er berømt for sitt havneområde Pollen. Her kan du nyte sommeren med ferske nykokte krabber eller ta et glass vin på en utecafe.

Byen har ellers mange morsomme småbutikker og spennende gallerier. Utsiktspunktet på Vakttårnheia er også verdt en tur, samt idylliske Langsæ Gård, der du kan besøke Aust-Agdermuseet. Av andre severdigheter nevnes Arendal Bymuseum i Klökers hus, Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal Kunstforening, sightseeingturer i skjærgården eller skattejakt på Losenes øy.

Canal Street, Arendals jazz- og bluesfest tar ellers av 27. juli og varer fram til 1. august. Canal Street er byens store musikkfest, og det arrangeres konserter i bakgårder, i forretninger, på holmer og skjær og i byens hjerte, Pollen. Fra 13. til 15. august kan du også se Egdene våkner, vikingspillet i Hove Amfi på Tromøy, med tema norske vikinger i Agder på 800-tallet. Fra 29. juli til 3. august. og 13. august til 15. august samles ellers seilsportvenner fra hele Norge til vennlig dyst under APL Race Week, hvor det vil konkurreres i 6 klasser, to av dem med NM-status.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer