Årets beste solnedganger

Julefeiringen er fra gammelt av en markering av at solen snur.

Publisert

Julefeiring er en gammel tradisjon i Norge – eldre enn kristendommen. I norrøn tid var julen høytiden hvor man feiret at sola har snudd og dagene blir lengre. Så hva passer vel bedre på denne dagen, enn en kavalkade over vakre solnedganger og soloppganger fra hele verden.

Alle bildene er opprinnelig sendt inn som bidrag til DinSide Reises fotokonkurranse sommeren 2000. Hvilket av disse stedene kunne du helst tenkt deg å beundre soloppgangen neste år? Vær med i avstemningen nederst på siden.

Saftige farger fra Asia

Ta turen gjennom våre ti utvalgte bilder og nyt varmen. Her finner du fascinerende templer i Nord-Thailand og herlig strand på Ko Tao i Syd. Og det er mer himmelsk gull fra Asia. En surfer nyter en gylden aftentime på Bali, og fiskerne gjør opp utstyret under en knallorange kveldshimmel på Boracay. Templer i Chiang MaiStrandliv på Ko TaoGylne BaliFiskere på Boracay

Borte bra, men…

Vi trenger heldigvis ikke reise så langt for å finne glødende sol og flammende himmel. Den nordiske sommeren innbyr til fotografering, selv om den er av det solfattige slaget, som den vi har lagt bak oss. Det kan du tydelig se på den blå kveldsstemningen fra Andøya, eller solnedgangen over et rotnorsk fiskevann. Fargene på bildet fra Nordfeiring står overhode ikke tilbake fra den orange himmelen over Filippinske Boracay.Blå time på AndøyaFiskevann i NorgeTrafikkstopper i Nordfeiring

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer