Årets nyheter hos UNESCO

Etter årets komitémøte hos UNESCO er 13 nye steder tatt med på lister over verdensarven.

Publisert
Sist oppdatert

Andorra – Madriu Claror Perafita

Madriu Claror Perafitadalen er et kulturlandskap i Pyreneene med dramatiske brelandskap. Her kan man se hvordan endringer i klima, økonomi og sosiale systemer har påvirket området. Ingen veier fører inn i dalen, der du kan se gamle sommerbosteder, terrasserte åkerlandskaper og steinstier. Det har også vært jernutvinning i området.

Australia – Royal Exhibition Building og Carlton Gardens

Utstillingsbygget av murstein, tømmer, stål og skifer, samt hagene rundt, ble designet for store internasjonale utstillinger i 1880-årenes Melbourne. Bygningene og området ble designet av Joseph Reed.

India – Champaner-Pavagadh arkeologiske park

En samling av stort sett uutgravde arkeologiske felt i et imponerende landskap. Her er rester etter fort, palasser, religiøse bygninger, boligområder og vanninstallasjoner fra det 7. til 13. århundre. Kalikamata-tempelet øverst på Pavagadh-høyden tiltrekker seg fortsatt store mengder pilegrimer hvert år.

India – Chhatrapati Shivaji stasjon

Stasjonsbygningen, tidligere kjent som Victoria Terminus stasjon ligger i Mumbai og er et utmerket eksempel fra victoriansk-gotisk arkitektur i India. Det betyr at bygningen også innehar elementer fra tradisjonell indisk arkitektur. Bygningen ble designet av briten F.W. Stevens, og ble bygget over ti år fra 1878.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer