Årets partykalender

PARTY: Karneval, parader og dansefester. Her er årets beste unnskyldninger for å ta en fest eller tolv.

Publisert
Sist oppdatert

Januar

DJ Spooky, Berling Philharmonic Wind Quintet, Nick Cave. For ikke snakke om fotoutstillinger, dokumentarfilmfestival, ballett og jazz i gatene. Sydney Festivals sammensatte aktiviteter trekker til sammen 1,5 millioner tilskuere, og noen av konsertene har så mange som 100.000 tilskuere. Festivalen startet 8. januar og varer frem til den 30. januar.

Les mer:DinSides Australia-arkiverSydney Festival

Februar

Karnevalene som herjer de katolske landene er kanskje de største og beste festene. Både i Spania, Italia, Portugal, Karibia og i Sør-Amerika feires karnevalene med høyt støynivå og endeløs festivitas. Karnevalene følger den religiøse kalenderen; vanligvis starter karnevalene fredag før askeonsdag og avsluttes denne dagen, men mange varer ut uken. De store karnevalene i Rio de Janeiro og Bahia er kanskje de mest berømte.

Les mer:BILDESPESIAL: Karnevalsfeber i Barcelonas gaterEuropas mest sexy karneval

Mars

Eksotisk og friskt – Påskefestivalen i Kautokeino starter 21. mars og avrundes 28. mars. På programmet står det joikekonserter, skutercross, reinkappkjøring, samisk filmfestival og ikke minst samisk Melodi Grand Prix. Tradisjonelt er de samiske bygdene fulle av folk i påsken, og mange brylluper, barndåper og konfirmasjoner blir arrangert i denne perioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer